- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Criteriile după care românii își aleg locațiile ideale pentru concediu. România VS străinătate

11 Jun, 17:47 • Constantin Cristina
Vara a început, iar deja majoritatea românilor se pregătesc de concediu. Însă cea mai grea decizie când vine vorba de vacanță este alegerea destinației. Iată cum își aleg turiștii locațiile ideale.
Criteriile după care românii își aleg locațiile ideale pentru concediu. România VS străinătate

Vara a venit, cald afară este, ce ar mai putea lipsi dacă ne gândim la o vacanță? Ei bine, cel mai greu lucru la o vacanță este inspirația pentru locația perfectă unde să îți petreci concediul, a notat observatornews.ro.

Citește și: Orășelul de munte din România care îi atrage pe turiști ca un magnet! Peste jumătate de milion de vizitatori trec anual pragul pensiunilor și hotelurilor din zonă

Criteriile după care românii își aleg locațiile ideale pentru concediu. România VS străinătate

Operatorii economici sunt de părere că anul acesta va fi foarte bun, va ajunge chiar să-l depășească pe 2019, deși prețurile s-au umflat, iar cheltuielile fac gaură în buzunarele românilor.

Din ce în ce mai multă lume este afectată de inflație, iar tot mai multe domenii duc dorul personalului, însă un concediu este bine venit pentru oricine.

concediu
concediu

Așadar, dacă vorbim de străinătate, Grecia, Turcia, Bulgaria sunt din nou în topul destinațiilor preferate de turiști pentru vacanțe ideale, mai ales românii obișnuiesc să meargă în sejururi de câte 7 zile cu pachet all inclusive. Aceste locații sunt ideale pentru cei care caută soare, nisip, apă și servicii bune de mâncare și cazare.

Pentru perioada mai răcoroasă și ploioasă, mai exact toamna, ne putem gândi la câteva destinații exotice, unde prețurile s-au ridicat în ultimii 2 ani, dar unde fotografiile ar putea ieși superbe.

De cele mai multe ori, turiștii apelează la early booking, deoarece dispun de discounturi de peste 30% pentru unele destinații cunoscute. Cine nu a fost pe fază și nu a reușit să prindă un pachet la un târg de turism, atunci mai are o șansă pe Last minute, care vând oferte sau pe diferite forumuri de pe rețelele sociale, unde se găsesc cu ușurință oferte despre cazări direct la proprietar, după analizarea experienței și recenziei altora.

Potrivit sursei citate, vacanța perfectă este perfectă dacă îndeplinește trei mari cerințe, cum ar fi: locație, compania în care mergeți și bugetul disponibil.

Alte articole: Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină