- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină

04 Jun, 16:09 • Constantin Cristina
Românii preferă să plece la drum mai multe ore până în Bulgaria pentru a petrece acolo vacanța de vară, decât în România. Iată motivul.
Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină

Românii aleg să plece în Bulgaria, deși fac mai mult pe drum, decât să rămână în țara noastră, a transmis observatornews.ro. Motivul pentru care majoritatea cetățenilor români își asumă să petreacă mai multe ore în trafic nu este unul deosebit.

Citește și: Cum se plătesc amenzile de circulație în Bulgaria. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu în țara vecină

Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină

„Pentru că în România este foarte scump! Mă duc cu 1.200 de LEI, doi adulți, doi copii, patru zile all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăștia”, a mărturisit un turist.

Cozile create în Vama Giurgiu

ora 12:00 – 60 minute
ora 13:00 – 120 minute
ora 14:00 – 120 minute
ora 15:00 – 120 minute
ora 16:00 – 120 minute

Bulgaria
Bulgaria

Litoralul bulgăresc așteaptă cu brațele deschise venirea turiștilor în noul sezon estival. Însă, față de anul trecut, turiștii vor avea parte de o schimbare.

Politicienii din Bulgaria pregătesc o aplicație specială prin intermediul căreia să fie efectuate plăți pentru șezlong și umbrelă. Practic, prin acest sistem, turistul își „asigură” locul pe plajă, potrivit declarațiilor lui Simeon Tsvetkov, reprezentant al Asociației pentru Dezvoltarea Managementului Activităților pe Plajă.

„Din câte știu, aplicația va fi similară celor pentru rezervarea online a biletelor pentru stadioane sau filme. La fel ca și plata camerelor de hotel prin alte tipuri de aplicații. Va fi la fel de rapid, ușor și simplu de utilizat. Perspectiva că umbrelele și șezlongurile vor fi rezervate este greșită. Acestea vor fi plătite direct. Soluția creată nu va oferi posibilitatea rezervării șezlongurilor, ci doar plata online a acestora. Mai punem la socoteală și faptul că turiștii își calculează din ce în ce mai mult bugetul, iar online poate fi ușor de urmărit”, a susținut el, pentru postul național de radio.

Prețurile pentru aceste facilități depind în funcție de zona în care turiștii merg. De exemplu, la Burgas, umbrela va costa 1,20 leva (aproape 3 lei). În Sunny Beach, turistul plătește în jur de 10 leva (25 de lei). În Varna, pentru un șezlong cu umbrelă, plata totală va fi de 10 leva (fiecare facilitate va costa câte 5 leva). De asemenea, vor exista zone în care plata va ajunge la 15 leva (în jur de 38 de lei).

Alte articole: Ce salariu primește un angajat din HORECA, de pe litoralul din Bulgaria. Patronii, exasperați de lipsa forței de muncă