- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Criza financiară a împins o bătrânică să recurgă la diferite metode pentru a mai câștiga un ban! Povestea sa a devenit virală

11 Jun, 16:48 • Constantin Cristina
Bătrânica „Tanti Mimi” a ajuns în culmea disperării din cauză că nu se mai ajunge cu banii și a apelat la diferite metode pentru a mai câștiga un ban.
Criza financiară a împins o bătrânică să recurgă la diferite metode pentru a mai câștiga un ban! Povestea sa a devenit virală

Inflația a afectat toate domeniile și îi afectează în continuare atât pe tineri, cât și pe bătrâni. Persoanele vârstnice se descurcă tot mai greu, mai ales că pensiile sunt destul de mici, aceștia încearcă să apeleze și la alte metode de a mai face bani suplimentar, a informat cancan.ro.

Vezi și: Povestea lui Adrian, un tânăr antreprenor care are o afacere de succes. Totul a început cu un cireș amar

Criza financiară a împins o bătrânică să recurgă la diferite metode pentru a mai câștiga un ban! Povestea sa a devenit virală

Pensionara din Filiași, „Tanti Mimi” a ajuns în pragul disperării și a apelat la diferite metode pentru a mai câștiga un ban. Povestea sa a ajuns virală pe rețelele sociale, iar la 70 de ani încearcă să trăiască de pe o pe alta.

Povestea bătrânei s-a aflat de către un bărbat care a întâlnit-o pe stradă că vindea flori. Biata femeie mânca o roșie cu pâine, pe care a căpătat-o tot de la cineva căruia i s-a făcut milă de ea, deoarece nu are nici măcar un colț de pâine din care să mănânce. Bărbatul a fost impresionat de cauza bătrânei și s-a oprit să vorbească cu ea.

În momentul în care bărbatul a întrebat-o dacă totul este bine, bătrâna nu s-a putut abține și a izbucnit în plâns. A mai întrebat-o dacă mai are flori de vânzare, spunându-i că ar vrea să i le cumpere el pe toate, iar a fericită a spus că i le dă pe toate pentru doar 4 lei, bani cu care își va cumpăra o pâine.

bătrânica „Tanti Mimi”
bătrânica „Tanti Mimi”

Trecătorul i-a dat 40 de lei, deoarece i-a fost foarte milă de bătrânică, iar aceasta drept răsplată a început să se închine și să-i ureze mult sănătate. Ulterior, după plecarea bărbatului, a zărit-o pe bătrână când îi povestea despre mărinimia lui unei alte femei în timp ce își ștergea lacrimile.

Bărbatul s-a oprit la o benzinărie pentru a alimenta mașină, iar buchetul pe care l-a luat de la Tanti Mimi, i-l oferă vânzătoarei de la benzinărie. Femeia cu lacrimi în ochi sare să-l îmbrățișeze și îi dezvăluie că în urmă cu jumătate de oră a primit vestea că bunica ei murise, iar buchetul îl va dărui ei.

Povestea a fost postată, ulterior, pe rețelele sociale, care a stârnit o mulțime de reacții și comentarii, mulți dintre internauți chiar lăudând gestul făcut de bărbat.

”În toată relația cu viața, nu am înțeles niciodată de ce nu există puțin de egalitate. Dacă la 70 ani, ești forțat de împrejurări să bucuri străinii cu flori pentru a avea ce pune pe masă, este grav!
Mergeam spre casă când am văzut-o pe tanti Mimi, la un colț de stradă, mâncând dintr-o roșie dată probabil de cineva, cu un colț de pâine, destul de tare, analizând după încercările repetate de a mușca din el.
Am deschis geamul și am privit-o. Bătrânica nu îndrăznea să scoată nici un sunet. Se uita lung la mine și cuprinsă de rușine, lăcrima.
– Sunteți bine?
– Dacă și asta-i bine mumă.. DA.
Am pus avariile, știți.. butonul acela salvator în orice condiții și am coborât. Eram la fel de rușinat ca dânsa, nu știam cum să o abordez. Am strâns din dinți și dădeam mărunt din buze.
– Aveți multe flori?
– O mână, acolo! Vrei și dumneata?
– Păi de asta întrebam..
– Dă-mi 4 lei și ia-le pe toate!
O spunea cu atât de multă sinceritate. Iar eu, nu realizam nici măcar suma. Nu înțelegeam de ce dorea doar atât și nimic în plus.
– Îmi iau o amărâtă de paine cu mac.
Am scos 40 lei, chipurile că nu cunoșteam banii. “Sunt bine așa, da?”
– Mă mumă.. d’ăia verzi!
I-am zâmbit și am plecat, lăsând-o acolo, în timp ce se închina și îmi ura de sănătate. Am stat în mașină, uitându-mă în oglindă să văd ce se întâmplă. Bunica, ștergea într-una lacrimile și îi povestea unei doamne care tocmai se oprise, probabil despre mine. Arăta cu degetul în direcția mea și punea accentul pe “1”, de la un singur buchețel, atât mi-am dorit.
– Ce aveam să fac cu el?
… o bucurie.
– Am mers să alimentez! … în timp ce eram la casă, cu florile în mână, îl întindeam doamnei din spatele tejghelei: “vă rog! Măcar vă pun un zâmbet pe buze!”
A ieșit de acolo, m-a îmbrățișat! “Sunteți înger pentru mine! Știți de ce? În urmă cu 30 minute, m-a sunat soțul să mă anunțe că mi-a murit bunica. Ea m-a crescut de copilă căci nu am avut părinți. Florile acestea le primeam de la ea, când eram mică. Așa bucurie îmi aduceau!”
Avea rost să-i spun că sunt tot de la o bunică? Nu! Pentru că ar fi lăcrimat continuu, mai mult decât mine – care încă-mi șterg râul de pe obraz.”, a scris bărbatul pe Fcaebook.

Alte articole: Cine conduce întregul lanț Catena? Are afaceri de 5,15 mld. lei și peste 6.500 de angajați