- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu ce sumă de bani se vinde bancnota de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu, în 2023

31 Jul, 20:26 • Bocioacă Bianca
Bancnota de 100 de lei din 1966 cu chipul lui Băcescu se vinde în 2023 cu o sumă uriașă. Cât costă cea mai cunoscută bancnotă de pe vremea lui Ceaușescu.
Cu ce sumă de bani se vinde bancnota de 100 de lei cu chipul lui Bălcescu, în 2023

Una dintre cele mai cunoscute bancnote este bancnota de 100 de lei din 1966. Mai mult, a fost una dintre cele mai longevive bancnote din istoria României, iar cei care încă o mai dețin se pot considera norocoși deoarece costă o avere acum.

În ultimii ani, interesul colecționarilor și pasionaților de obiecte vechi și rare a crescut semnificativ, aceștia îndreptându-și atenția, în special, către monedele și bancnotele vechi. În rândul lor se află și persoane care au o adevărată pasiune pentru istorie, iar cei cu resurse financiare mari sunt dispuși să scoată din buzunar sume uriașe pentru a cumpăra monede sau bancnote rare.

Citește și: Incredibil! Foarte puțină lume știe cine este femeia care apare pe bancnota de 10 de lei

În România, platformele de vânzări sunt pline ochi de anunțuri postate de deținători de astfel de vechituri. Un exemplu este celebra bancnotă de 100 de lei din anul 1966, pe care un bărbat din Oradea o vinde la un preț enorm, potrivit cancan.ro.

Bancnota cu chipul lui Bălcescu se vinde la un preț uriaș

Pasiunea pentru colecționarea de monede vechi și rare a crescut foarte mult în ultimii ani, lucru care se reflectă și în creșterea prețurilor acestora. Potrivit unui anunț online, bancnota cu chipul lui Bălcescu poate fi cumpărată cu prețul de 1.000 de lei.

Citește și: De necrezut! Descoperă câți lei poți câștiga pe săptămână livrând cu Glovo în Constanța, în sezonul estival

„Bancnotă 100 de lei din anul 1966, în stare foarte bună, predare doar în Oradea, nu trimit prin poștă”, se arată într-un anunț.