- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a reușit un angajat din IKEA să fure 440.000 de lei. Schema în care a implicat și alte persoane

12 Apr, 20:30 • Cornel Ghimeșan
Un angajat IKEA a furat peste 440.000 de lei, după ce s-a folosit de nenumărați clienți! Astfel, polițiștii au făcut trei percheziții tânărului de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic.
Cum a reușit un angajat din IKEA să fure 440.000 de lei. Schema în care a implicat și alte persoane

Un angajat IKEA a furat peste 440.000 de lei, după ce s-a folosit de nenumărați clienți! Astfel, polițiștii au făcut trei percheziții tânărului de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic.

Citește și Angajări la Lidl! Ce salariu și ce bonusuri primește un angajat la curățenie

Un angajat IKEA a furat peste 440.000 de lei, după ce s-a folosit de nenumărați clienți! Astfel, polițiștii au făcut trei percheziții tânărului de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic. Totuși, cum a reușit să păcălească superiorii? Vezi mai jos.

Trei percheziții au fost efectuate, joi, de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 2, într-un dosar de înșelăciune și fals informatic.

Descinderile au avut loc în București, dar și în județele Buzău și Brăila.

Conform cercetărilor, un bărbat în vârstă de 29 de ani, angajat al centrului comercial IKEA, este vizat de aceste infracțiuni.

Mai exact, din martie 2021 până în noiembrie 2023, angajatul a efectuat 55 de operațiuni de retur de produse sau sume de bani, deși comenzile erau fictive.

De altfel, unele dintre ele erau nereturnate.

Cu alte cuvinte, bărbatul a creat 19 bonuri de vânzare false, iar apoi a făcut actele necesare pentru retur, urmate de nota de plată în baza respectivelor bonuri de vânzare.

În alte 35 de cazuri, angajatul s-ar fi folosit de bonuri de vânzare reale și de datele clienților.

„În 35 de cazuri, bănuitul ar fi efectuat retururi false în baza unor bonuri de vânzare reale, folosindu-se de o aplicaţie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale, prin intermediul căreia ar fi identificat bonuri de vânzare reale pentru produse aflate la limita împlinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clienţilor săi. Ulterior, banii aferenţi returului ar fi fost livraţi în conturile unor persoane, diferite faţă de cele care au plasat comenzile iniţiale reale”, au transmis oamenii legii.

Angajatul a avut și ajutoare

Mai mult decât atât, în luna noiembrie a anului 2022, angajatul a dat o comandă utilizând aplicațiile centrului comercial și a emis un bon pe numele unei rude.

„Comanda ar fi fost confirmată şi iniţiată în sistemul de operare folosit de societate, apoi, bănuitul ar fi procesat returul comenzii şi ar fi stornat bonul de vânzare, fără a anula însă livrarea comenzilor.

Astfel, prin cele 55 de operaţiuni de retur produse/sume de bani, bănuitul ar fi creat un prejudiciu persoanei vătămate în valoare de peste 440.000 de lei”, adaugă Poliția Capitalei, potrivit Știripesurse.ro.

Prejudiciul a fost adus companiei IKEA. Asta nu este tot, pentru că în tot acest timp, bărbatul a fost ajutat în activitatea ilegală de alte nouă persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 57 de ani.

Citește și Ce salariu câștigă un angajat de la Jumbo în 2023. Banii sunt mai puțini decât ai fi crezut

Toți cei vizați au fost duși la audieri. Ulterior, șase persoane au fost reținute, urmând ca aceeași măsură să fie luată și în cazul angajatului IKEA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult