- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să strângi economii pentru copilul tău. Îi poți oferi acestuia un start atunci când va împlini 18 ani. Iată câteva idei

13 Feb, 23:17 • Polojan Tudor
Tot mai mulți părinți se gândesc cum să valorifice alocația pe care copiii o primesc din partea statului. Specialiștii vin cu soluții ajutătoare pentru economii.
Cum să strângi economii pentru copilul tău. Îi poți oferi acestuia un start atunci când va împlini 18 ani. Iată câteva idei

Dacă doriți ca al vostru copil să se bucure de o sumă în plus atunci când va avea nevoie, deschiderea unui cont de economii poate fi cea mai bună opțiune. Există conturi de economii speciale pentru cei mici, iar în acest fel, la 18 ani, acesta poate intra în posesia banilor, scrie antena3.ro.

Un calcul făcut de economiști arată că odorul s-ar putea bucura de o sumă destul de mare cu care să își poată plăti studiile, ori să îi investească sau să îi folosească drept lampă de lansare într-un anumit domeniu. Suma s-ar ridica, conform calculelor acestora, la 70.000 de lei.

Mai citește și: Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie”

Cont de economii pentru cei mici/ sursa foto: monitoruldegalati.ro
Cont de economii pentru cei mici/ sursa foto: monitoruldegalati.ro

Contul de economii Centenar

Statul oferă una dintre cele mai profitabile conturi de economii pentru copii. Poartă numele de Contul de Economii Centenar și are mai multe avantaje.

Unul dintre avantajele contului Centenar este acela că, la depunerea a 1200 de lei pe an, statul român va plusa cu suma de 600 de lei dar și cu o dobândă de 3% pentru suma existentă în cont.

Toate aceste beneficii din partea statului se vor adăuga în cont până la finalul perioadei de economisire, adică momentul în care copilul împlinește onorabila vârstă de 18 ani.

În plus, dacă facem un calcul, cu 300 de lei pe lună depuși în primii doi ani, iar cu 150 de lei pe lună depuși în ceilalți 16 ani de viață, în momentul majoratului copilul va avea în cont suma de peste 65.000 de lei, cu 28.000 de lei mai mulți decât au fost depuși.

Și băncile, la rândul lor, propun conturi de economii pentru copii. Multe dintre acestea au beneficii care pot aduce profituri considerabile.

Dacă luăm în calcul un fond de investiții, potrivit datelor oferite de către bănci, în cazul în care depunem alocația într-un fond mix pe o perioadă de 10 ani, suma se poate dubla.

Începând cu anul 2018, la Trezoreria Statului, pe numele și CNP-ul oricărui copil nou-născut s-a deschis contul Junior Centenar. Celelalte metode prin care putem valorifica alocația copilului nostru sunt băncile, care propun fonduri de investiții și conturi de economii care îl vor bucura pe acesta la 18 ani.

Te-ar mai putea interesa și: Polițele de asigurare a locuințelor, soluția cea mai bună. În ultimele zile au crescut cu 25%. Românii se tem de dezastrele naturale

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult