- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Monedă din perioada comunistă, scoasă la vânzare pentru mii de lei. Iată cum poți face bani dacă deții o astfel de monedă

22 Feb, 23:53 • Polojan Tudor
O monedă din Epoca de Aur a României se vinde pentru suma de 5.000 de lei. Cine deține astfel de monezi poate scoate bani frumoși.
Monedă din perioada comunistă, scoasă la vânzare pentru mii de lei. Iată cum poți face bani dacă deții o astfel de monedă

Dacă v-ați născut în perioada comunistă sau sunteți pasionați de lucruri vechi, este timpul să căutați printre ele monezi din vremea de dinaintea anului 1989. Un român a scos la vânzare o astfel de monedă, pe internet, iar suma pe care o cere este destul de consistentă, scrie antena3.ro.

Cine deține astfel de bani scoși din uz, folosiți în urmă cu mai bine de 3 decenii, poate obține un venit în plus. Este îndeajuns să îi scoateți la vânzare iar „căutătorii de comori” nu vor întârzia să apară.

Așa a procedat unul dintre conaționalii noștri. Acesta a postat un anunț în care spune că deține o monedă de un leu care datează din anul 1966 și pe care dorește să o vânda unui pasionat de obiecte vechi, și nu numai.

Mai citește și: Nicolae Ciucă, anunţ despre pregătirile în caz de cutremur: „Platforma fiipregatit.ro va fi preluată pe site-urile tuturor instituţiilor publice centrale şi locale”

Bani din perioada comunistă, scoși la vânzare pentru mii de lei. Iată cum poți face bani dacă deții o astfel de monedă / sursa foto: okazii.ro
Bani din perioada comunistă, scoși la vânzare pentru mii de lei. Iată cum poți face bani dacă deții o astfel de monedă / sursa foto: okazii.ro

Cât costă o astfel de monedă

Cazurile în care lucrurile vechi sunt puse la vânzare pentru sume generoase nu sunt deloc puține. Acest lucru este legal, și reprezintă o metodă sigură și eficientă de a face bani în plus pe lângă salariul pe care îl primește la finalul lunii.

Vânzătorul monezii de 1 leu, din anul 1966 – perioada comunistă a României, cere 5.000 în schimbul acesteia. Bărbatul susține că prețul este ridicat deoarece moneda este una foarte rară.

”Monedă foarte rară de 1 Leu din anul 1966. Predare personală în Cluj-Napoca sau trimit prin poștă în sistem ramburs”, așa arată anunțul de vânzare de pe internet.

Acesta nu este singurul anunț de vânzare de monezi. Un ban de 20 de lei, din anul 1993, este pus la vânzare pentru suma de 197.331 lei. Altcineva vinde o monedă rară de 10 bani din anul 2007, cu eroare matriță dublată, pentru suma de 147.997 lei.

Nu doar banii vechi se vând cu sume colosale, ci și cele mai recente. De exemplu, pe unele site-uri se cere 1250 de lei pentru o monedă din argint, de 10 lei, fabricată în 2017 ce are chipul Ecaterinei Teodoroiu imprimat.

Te-ar mai putea interesa și: Românii care fac modificări în apartament în 2023, fără să ceară acordul administratorului și al vecinilor, pot răspunde în fața legii

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult