- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Dacă pepenele verde are ceva neobișnuit în mijloc, nu îl consuma sub nicio formă. Trebuie să-l arunci la gunoi

18 Jun, 16:39 • Bocioacă Bianca
Pepenele verde este fructul preferat al românilor în timpul verii, dar, trebuie să fim atenți la unele detalii atunci când îl consumăm.
Dacă pepenele verde are ceva neobișnuit în mijloc, nu îl consuma sub nicio formă. Trebuie să-l arunci la gunoi

A venit vara, iar, vedeta sezonului, pepenele verde, a început să apară deja pe piață. Pentru că sunt consumați în abundență în această perioadă, trebuie să știm detaliile cărora trebuie să le dăm o foarte mare importanță atunci când îi cumpărăm, deoarece pot indica faptul că au fost cultivați cu îngrășăminte chimice, potrivit ego.ro.

Citește și: Cât costă un pepene verde din Costa Rica în Piața Obor din Capitală. ”Sunt exagerat de dulci”

Când să nu consumi pepenele verde

Pepenele verde trebuie aruncat atunci când are o crăpătură în mijloc. Specialiștii spun că aceste crăpături pot fi rezultatul unor practici agricole nesănătoase, cum ar fi utilizarea excesivă a substanțelor chimice pentru a forța creșterea acestora.

Consumul acestor fructe poate implica riscul de a ingera substanțele, care pot fi extrem de dăunătoare pentru sănătate. Astfel, se recomandă să alegem pepeni sănătoși, fără crăpături în miez, pentru a fo suguri că avem parte de un produs natural.

Citește și: Soiul nemaiîntâlnit în România! Leguma cât un strugure, dar cu aspect de pepene. Cât costă răsadul hibrid și la ce este bun

De obicei, fermierii folosesc îngrășăminte chimice pentru a accelera procesul de coacere și a aduce mai rapid fructele pe piață. Acest lucru poate fi observat atunci când pepenele verde este tăiat în două, iar miezul are o crăpătură, semn că a fost cultivat artificial. Practica poate fi dăunătoare pentru sănătate, iar indiciile cu privire la starea fructului care dau de gândit pot fi observate și prin culoarea semințelor.

Un pepene crescut natural are semințe de culoare ănchisă, iar în cazul celor crescuți artificial, semințele sunt albe sau palide, clar că pepenele a fost expus îngrășămintelor chimice sau a altor metode de creștere forțată.