- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Soiul nemaiîntâlnit în România! Leguma cât un strugure, dar cu aspect de pepene. Cât costă răsadul hibrid și la ce este bun

06 May, 23:42 • Constantin Cristina
Leguma cât un strugure, dar cu aspect de pepene provine din America Centrală, fiind cultivată în Africa, Asia, Europa și America de Nord. Soiul hibrid poate fi cultivat din acest an și pe pământul românesc.
Soiul nemaiîntâlnit în România! Leguma cât un strugure, dar cu aspect de pepene. Cât costă răsadul hibrid și la ce este bun

Leguma care are aspect de pepene și mărimea unui bob de strugure poate fi cultivată începând cu acest an si în România, a informat ziare.com.

Citește și: Spectaculos! Noua fiță în categoria fructelor! Ce este căpșuna ananas și la ce prețuri ajunge

Soiul nemaiîntâlnit în România! Leguma cât un strugure, dar cu aspect de pepene

Castravetele mexican este recunoscut datorită gustului și beneficiilor pe care le are pentru organism. Acesta provine din America Centrală și este cultivat în Africa, Asia, Europa și America de Nord.

De anul acesta și legumicultorii din România pot cultiva castravetele mexican, Melothria scabra Naudin, un soi care care câștigă an de an popularitate în rândul specialiștilor, și care a fost aclimatizat la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău sub denumirea de castravetele „Victor”. Această legumă este recunoscut datorită gustului și beneficiilor pe care le are pentru organism.

leguma castravetele mexican
leguma castravetele mexican

„Cercetări preliminare sugerează proprietăți antidiabetice și hipoglicemiante ale cucamelonului (Govindula și colab., 2019). De asemenea, în Melothria scabra au fost determinate concentrații mari de arginină și citrulină, care sunt cunoscute ca având proprietăți anticancerigene. Citrulina care este un precursor al aminoacidului arginina, este adesea utilizată pentru a îmbunătăți performanța musculară și recuperarea, reducând starea de oboseală.Din punct de vedere al utilitatii farmacologice și medicinale cercetări recente indică activitate antioxidantă a extractelor din această plantă (Kamaruddin si colab., 2021)”, spun cercetătorii buzoieni, potrivit sansanews.ro.

Castravetele mexican are gustul tradiționalului castravete, doar că un pic mai acru ce duce ușor spre lămâie.

„Fructul, la interior are aspect de castravete și un gust ușor acrișor, foarte plăcut. Castraveții mexicani pot fi consumați exact ca și castraveții obișnuiți, atât în stare proaspătă, în salate sau murați, având un gust rafinat, foarte plăcut”, au explicat cercetătorii de la Stațiunea Legumicolă Buzău.

În plus, leguma se cultivă foarte ușor, fiind o plantă care s-a adaptat foarte bine la clima și solul din România, iar răsadurile se vând cu 2,5 lei firul.

„Amenințarea schimbărilor climatice face mai dificilă cultivarea multor specii în moduri tradiționale, iar cucamelonul reprezintă o cultură alternativă, adaptabilă la aceste schimbări.În ceea ce privește modul de cultivare, cultura de cucamelon se înființează prin răsad, iar plantele vegetează bine în spatii protejate, în sistem palisat, ca și castraveții. Este o plantă tolerantă la principalele boli și dăunători specifici cucurbitaceelor”, au explicat cei care au studiat-o.

Alte articole: Cât costă un pepene verde din Costa Rica în Piața Obor din Capitală. ”Sunt exagerat de dulci”