- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De unde provin, de fapt, produsele „Cămara noastră” de la Lidl. Mulți români nu știau acest detaliu

13 Mar, 20:33 • Cornel Ghimeșan
Românii adoră magazinele Lidl, tocmai pentru că oferă o gamă variată de produse, iar cele de la „Cămara noastră” sunt pe lista de preferate. Totuși, foarte puțină lume știe de unde provin acestea.
De unde provin, de fapt, produsele „Cămara noastră” de la Lidl. Mulți români nu știau acest detaliu

Produsele din gama „Cămara noastră” sunt printre cele mai apreciate în magazinele Lidl din România. Cu toate acestea, puțini cunosc originea acestor produse. În ultimii ani, retaileri de talie mare au crescut achizițiile de la producătorii locali pentru a răspunde cererii românilor pentru alimente locale.

Citește și: Decizie de ultimă oră luată de bănci. Programul care oferă românilor cele mai ieftine credite

Lidl este unul dintre principalii retaileri din țară, oferind o gamă variată de produse, de la alimente la articole pentru casă și îmbrăcăminte. „Cămara noastră” este unul dintre brandurile de succes printre clienți, oferind produse românești.

„Cămara Noastră a prins viață din dorința de a sărbători și perpetua gustul autentic românesc. Și pentru că dragostea și respectul pentru gustul autentic românesc nu puteau fi aduse la viață decât folosind cele mai înalte standarde de calitate, am creat parteneriate cu cei mai buni furnizori autohtoni. Doar așa am reușit să umplem rafturile Cămara Noastră cu o mulțime de produse tradiționale, create după rețete din toate zonele țării, prin tehnologii moderne ce îmbină perfect meșteșugul cu inovația.

Produsele românești din gama Cămara noastră reprezintă tot atâtea ocazii de a promova furnizori locali, așa cum procedăm și în cadrul săptămânii tematice Săptămâna românească”, se arată pe site-ul Lidl România.

Conform declarațiilor retailer-ului german, gama „Cămara noastră” cuprinde o varietate de produse românești autentice, printre care se numără aperitive tradiționale precum mușchiulețul de porc afumat, ciolanul presat, parizerul țărănesc cu piept de pui și salamul cu înveliș de ceapă și usturoi. De asemenea, sunt incluse și brânzeturi cum ar fi cașul afumat, brânza din lapte de capră, brânza Horezu din lapte de oaie, cașcavalul împletit și afumat, precum și conservele de varză și fasole cu cârnați, ciorba de fasole și fasole cu cârnați.

Lidl România a anunțat că a extins colaborarea cu furnizorii și producătorii locali, înregistrând o creștere semnificativă în numărul acestora. De exemplu, în 2022, numărul furnizorilor români de fructe și legume a crescut cu 43% față de anul precedent, iar numărul furnizorilor de produse din România pentru întregul sortiment Lidl a crescut cu 5%.

Iată trei dintre cei mai importanți producători locali care furnizează produse din gama „Cămara noastră”:

Deltaica Seafood este o afacere de familie cu o tradiție îndelungată în pescuit, având o experiență de peste un secol. Aceasta oferă produse pescărești bazate pe rețete tradiționale, utilizând resurse din Delta Dunării și Marea Neagră. Produsele lor, fie că sunt pește afumat, marinat, congelat sau salată de icre, sunt fabricate exclusiv din ingrediente naturale, fără aditivi (E-uri).

Fabrica Transilvania Lactate este responsabilă pentru producția delicioaselor produse lactate din gama „Cămara noastră”, în timp ce mezelurile comercializate sub acest brand sunt fabricate la Fabrica de Mezeluri Goodies.

Citește și: Bucureștiul ar putea rămâne fără metrou. Sindicaliștii anunță data sumbră la care nu va mai funcționa acest transport

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult