- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

După succesul înregistrat în România, lanțul de cafenele 5 to go se extinde și în afara țării, în Ungaria și Bulgaria. Fondatorii vor să mai ajungă, pe plan local, la 650 de unități până la final de an

10 May, 15:40 • Cornel Ghimeșan
Lanțul românesc de cafenele 5 to go se bucură de un real succes pe piața din România, iar planul fondatorilor este să se extindă și în afara țării.
După succesul înregistrat în România, lanțul de cafenele 5 to go se extinde și în afara țării, în Ungaria și Bulgaria. Fondatorii vor să mai ajungă, pe plan local, la 650 de unități până la final de an

5 to go e cel mai mare lanț de cafenele și, totodată, cea mai mare franciză din România. Prima locația a fost deschisă în ianuarie 2015, în Piața Lahovari din București, într-un spațiu de aproximativ 12 metri pătrați. În doar trei ani 5 to go reușit să se extindă considerabil, fiind prezent în 67 de locații din 12 orașe, printre care București, Cluj, Iași, Ploiești, Constanța, Pitești sau Craiova.

Citește și Amenzi uriaşe pentru românii care ignoră ordinul de convocare de la Armata Română. Anunțul MApN

Ideea afacerii 5 to go le aparține fondatorilor, Radu Savopol și Lucian Bădilă, care și-au dorit foarte mult să ofere șansa consumatorilor să achiziționeze produse pe bază de cafea la un preț cât mai accesibil și o calitate foarte bună.

Acum, la mai puțin de zece ani de la lansare, 5 to go a depășit pragul de 550 de locații în țară, după ce anul acesta a deschis 40 de unități noi.

Fondatorii se pregătesc acum să se extindă și pe piața din afara țării. În Bulgaria, au semnat deja actele pentru două unități și au început demersurile pentru deschiderea a două noi cafenele la Budapestea, pe lângă cele patru deja existente în Ungaria.

„Mă bucur că se va concretiza deschiderea primelor locaţii 5 to go din Bulgaria, este o realizare pe care o urmărim de ceva vreme, iar în Ungaria planul este să fim prezenţi cu 10 cafenele până la finalul anului, dacă totul decurge conform aşteptărilor”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

Fondatorii 5 to go vor să mai ajungă, pe plan local, la 650 de unități până la final de an

Până în decembrie 2024, fondatorii vor ca pe piața locală să mai deschidă încă 120 de noi cafenele.

„Evoluţia actuală a numărului de locaţii se încadrează în targetul propus pentru prima parte a anului, acesta este ritmul necesar pentru a atinge, sau chiar depăşi, borna de 650 de cafenele deschise până în decembrie. În continuare ne vom consolida prezenţa în special în oraşele mari din România, precum Cluj, Iaşi, Braşov, Suceava. Atât pe plan local, cât şi în ţările vecine, testăm piaţa, analizăm trendurile şi ne adaptăm strategia de brand şi poziţionarea de preţ, dacă este cazul”, a mai spus Radu Savopol.

Citește și Alertă alimentară de ultim moment în România! Mai bine de 50% din alimente și băuturi conțin resturi de pesticide

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult