- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Micul „colț de rai” din România. O casă în acest sat te costă doar un salariu!

13 Oct, 15:48 • Fundeanu Madalina
Se spune că în satul Gherdeal o casă ar costa cât un singur salariu. Însă, primarul neagă zvonurile lansate de săteni. Cât te costă cu adevărat să-ți cumperi o casă în acest loc?
Micul „colț de rai” din România. O casă în acest sat te costă doar un salariu!

Este de necrezut! Un loc din România care arată ca un „colț de Rai” prezintă o ofertă imobiliară care pare a fi de nerefuzat. O casă în această localitate nu depășește prețul unui singur salariu, după cum prezintă Antena 3 CNN.

Satul Gherdeal, o adevărată comoară

Țara noastră este bogată în mici localități care, de-a lungul timpului, au rămas lipsite de locuitori. Totuși, priveliștile îți taie pur și simplu respirația. Exact așa se întâmplă și în cazul satului Gherdeal, aflat în județul Sibiu. Aici locuiesc mai puțin de 10 persoane, care stau pe aceeași stradă.

O casă aici poate fi achiziționată cu un singur salariu, după spusele sătenilor „cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”. Localitatea este lipsită de magazin, astfel, atunci când o persoană merge la cumpărături în afara orașului, o face pentru tot satul. Chiar și în aceste condiții, în acest sat a fost construită și o pensiune.

Satul Gherdeal
Satul Gherdeal

Te-ar putea interesa și: Stațiunea de schi Semenic în proces de modernizare! Cu ce ofertă a fost câștigată licitația!

Realitatea din teren nu ar bate însă cu anunțurile din mediul online

După ce în spațiul public s-a spus de mai multe ori că toate casele din această localitate sunt foarte ieftine, edilul localității a ținut să lămurească situația.

Primarul Emil Gherghel conduce satul Gherdeal, din comuna Bruiu, județul Sibiu, localitate în care tot mai mulți români din București și din Sibiu se mută pentru a beneficia de aerul curat și peisajele de poveste.

Totuși, casele de aici nu sunt deloc ieftine. Deși s-a scris că o casă în Gherdeal ar costa 2.000 de lei, edilul are o altă variantă. Realitatea este diferită, spune el O casă în sat ar costa 60.000 de euro, nu 2.000 de lei.

De asemenea, primarul afirmă că a încercat inclusiv să ia legătura cu publicațiile care au scris despre acest subiect și care au scris că prețul caselor ar fi de 2.000 de lei, notează Turnul Sfatului.

„Nu există așa ceva. Noi am dezmințit inclusiv pe site-ul primăriei. Am sunat la respectivele numere ca să încercăm să nu se mai răspândească informația, am încercat să-i contactăm și pe Facebook, dar nu am dat de ei. Momentan la Gherdeal 90-95% din case au proprietari, sunt vreo trei patru de care într-adevăr nu se mai știe nimic. Ce vă pot spune e că ultima casă s-a vândut cu 60.000 de euro, tranzacție pe imobil în Gherdeal”, a comunicat edilul.

„Nu a venit nimeni să întrebe, nu există să fie o casă 2.000 de lei, cu 2.000 de lei cumperi un animal, un cal la căruță. Locuitori care stau în permanență acolo sunt vreo 10-12 persoane. Sunt mulți proprietari de la București care au cumpărat și renovează pentru a le transforma în casă de vacanță”, a mai adăugat acesta.

Vezi și: Schimbările climatice schimbă gustul berii. Ce bere va avea un gust mai puțin bun și se va scumpi