- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali în scandal cu Primăria Capitalei. Afaceristul se judecă pentru 770.000 de euro

13 Oct, 08:39 • Cornel Ghimeșan
Afaceristul de la FCSB este în plin scandal cu Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan. Becali susține că primăria îi datorează 770.000 de euro pentru o șosea care îi traverseză terenul. S-a ajuns în stadiul în care instituția lui Nicușor este executată silit.
Gigi Becali în scandal cu Primăria Capitalei. Afaceristul se judecă pentru 770.000 de euro

În ciuda averilor de milioane de euro, Gigi Becali nu iartă nimic atunci când vine vorba de datorii. În urmă cu doi ani Becali se judeca chiar cu propriul său fin, iar în prezent ținta lui este Primăria Capitalei. Potrivit unor surse este vorba despre un dosar care are ca obiect „încuviințare executare silită”, iar patronul FCSB apare cu titlu de „creditor”, în timp ce Primăria Municipiului București este „debitor”.

Alte articole: Criza energetică duce la decizii majore. Profi este primul retailer care anunță că instalează panouri fotovoltaice pentru a economisi energia

Reporterii Cancan luat legătura cu afaceristul român pentru a afla în detaliu care este situația. Se pare că Primăria Capitalei îi datorează 770.000 euro, iar Becali nu are de gând să renunțe la ei.

Tată, mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații. Este vorba despre o expropriere. Eu am vândut un teren către o companie de telefonie mobilă, cu 700 de euro metrul pătrat, lângă Mall Promenada.

Au construit, au făcut șoseaua, dar au trecut pe terenul meu. Și trebuie să dea banii, normal. Asta este povestea. Și acum, repet, nu vor să plătească. Așa că am ajuns cu ei la executare. E simplu, trebuie să plătească”, , a declarat Gigi Becali, pentru Cancan.

Gigi Becali nu e la primul scandal cu PMB

Gigi Becali în scandal cu Primăria Capitalei. Afaceristul se judecă pentru 770.000 de euro
Gigi Becali în scandal cu Primăria Capitalei. Afaceristul se judecă pentru 770.000 de euro

Nu este prima dată când părțile sunt în litigiu. În februarie 2022, FCSB a pierdut a pierdut un proces cu Primăria București, căreia trebuia să îi achite peste un milion de lei. După ce miliardarul s-a ocupat de schimbarea gazonului de pe Arena Națională, clubul nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri.

O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria (n.r. la momentul respectiv condusă de Gabriela Firea, fina lui) ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, afirma, în 2017, Gigi Becali.

Doar că Nicușor Dan, actualul edil, nu a vrut să recunoască înțelegerea făcută între părți, în urmă cu cinci ani și s-a ajuns la proces.

FCSB pretinde că au existat înțelegeri între municipalitate și FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înțelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB. Administrația se face cu acte și contracte, nu cu vorbe”, a scris primarul Nicușor Dan, pe rețelele sociale.

Citește și: Vești tot mai proaste pentru români. Vine adevărata criză economică, specialiștii spun că prețurile vor crește și în 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult