- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali, mărturisiri despre cum a reușit să facă avere: „Am moștenit curajul de la tata, nu mi-e frică de nimic!”

31 Dec, 20:03 • Gorgorin iulia
Gigi Becali este unul dintre cei mai bogaţi români. Patronul de la FCSB a mărturisit recent cum a reușit să facă averea estimată la aproximativ două miliarde de euro, dar și care era relația cu tatăl său.
Gigi Becali, mărturisiri despre cum a reușit să facă avere: Am moștenit curajul de la tata, nu mi-e frică de nimic!

Gigi Becali are o avere estimată la două miliarde de euro. Celebrul om de afaceri în vârstă de 64 de ani, a dezvăluit ce planuri are cu banii pe care-i are, dar și cum a reușit să construiască un adevărat imperiu.

În cadrul unui interviu la Realitatea TV, finanțatorul de la FCSB a spus că o parte din averea lui va merge la cele trei fetele ale sale, însă o parte o va dona.

Citiți și: Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical. Cine este noul proprietar, care i-a „furat” afacerea lui Gigi Becali

”Și ce câștig că o las la nepoți, la copii? Ce câștig? Dacă le lași la nepoți și la copii averea, poate să o piardă în afaceri, poate să o fure hoții, sau mai știu eu ce. Dar dacă tu o transferi în Cer și o dai milostenie la spitale, la bătrâni, la săraci, ție ți se întoarce însutit, și lor, acolo, în ceruri. Milostenia îi va veghea. Și chiar dacă copiii tăi nu ar fi foarte bogați, milostenia de acolo vine și-i urmărește și le dă tot timpul, îi păzește”,  a mărturisit omul de afaceri.

Gigi Becali, despre cum a reușit să facă averea impresionantă

avere Becali
avere Becali

De asemenea, omul de afaceri a vorbit și despre perioada în care nu era căsătorit. În anii ’90, latifundiarul din Pipera a contribuit la construcția primei biserici din viața sa, cu suma de un milion de lei.

„La Revoluție, de fapt în anul următor, în 1990, am făcut prima biserică. Am scos de la Bancorex 13 milioane de lei, bani foarte mulți la acea vreme. Aveam un Mercedes alb și voiam să mă dau mare în fața prietenilor lui tata (…) 

Am moștenit curajul de la tata, nu mi-e frică de nimic. Vecinii spuneau atunci că se va alege praful de munca mea. Eram vagabond, recunosc, dar nu mai vreau să vorbesc despre asta.

(…) Parcă atât de mult l-am iubit pe tata, ca nu voiam să fiu mai tare ca el. Trebuia să dea 75 de mii de lei să intru la Drept. El voia să aibă un singur ochi, numai să fac facultate eu.

Ce înseamnă să fii derbedeu? Înseamnă toate păcatele pe care le-am făcut, eram și necăsătorit, dar nu mai are rost să vorbesc eu acum despre acel trecut.

Aveam 32 de ani, derbedeu, toate păcatele le-am făcut și atunci am spus să mă dau mare. (…) Nici nu visau că poate un om să aiba atâția bani. Din 13 milioane am dat 1 milion de lei pentru prima biserică. Le-am închis gura atunci.  Eu, derbedeul, care distrugeam munca lui Tase de 50 de ani. Le-am închis gura din acel moment și mi-am câștigat respectul (…)

Am mers la biserică până la 7-8 ani, apoi până la 32 de ani, la Revoluție, când am făcut prima biserică, am fost un om ’mort”, a mărturisit Becali.

De asemenea, Gigi Becali a recunoscut că nu mai e proprietarul Palatului din Aleea Alexandru, din apropierea Pieței Victoriei, iar imobilul impresionat a fost trecut pe numele celor fiice ale sale.

Imobilul de lux a fost cumpărat de patronul FCSB în 2006, pentru 7 milioane de dolari. Palatul din București a fost construit în 1920, de avocatul Iancu Manu și este o copie a Muzeului Rodin, din Paris.

Citiți și: Cui îi aparține acum Palatul de la Piața Victoriei pe care Gigi Becali l-a cumpărat în 2006, pentru suma de 7 milioane de dolari