- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cui îi aparține acum Palatul de la Piața Victoriei pe care Gigi Becali l-a cumpărat în 2006, pentru suma de 7 milioane de dolari

26 Dec, 21:50 • Bocioacă Bianca
Până de curând, Gigi Becali era deținătorul Palatului de pe Aleea Alexandru, din apropierea Pieței Victoriei. Patronul nu mai figurează acum drept proprietar al imobilului de lux.
Cui îi aparține acum Palatul de la Piața Victoriei pe care Gigi Becali l-a cumpărat în 2006, pentru suma de 7 milioane de dolari

Se pare că noii proprietari ai vilei din centrul Bucureștiului sunt chiar fiicele lui Gigi Becali. Acum, în acte figurează Cristina, Teodora și Alexandra.

„Ăsta (n.r. – palatul) e deja pe numele fetelor, palatul ăsta. Am lăsat palatul ăsta, pe lângă toate… Le-am zis la fete: ‘vă fac palare. Și aici vă fac palate, și în ceruri’”, a declarat Gigi Becali, pentru Realitatea TV.

Acum, de drept sunt proprietare fiicele afaceristului, iar de facto tot Becali.

Fostul europarlamentar a folosit clădirea timp de mulți ani ca sediu administrativ, mai exact pentru susținerea conferințelor de presă.

Palatul „Gigi Becali”
Palatul „Gigi Becali”

Cât valorează Palatul lui Gigi Becali

Imobilul de lux a fost cumpărat de patronul FCSB în 2006, pentru 7 milioane de dolari. Inițial, afaceristului i s-a cerut aproape dublu.

„Când am cumpărat palatul ăsta mi-a spus unul, George Gaiţă, cică: ‘bă, Gigi, tu trebuie să ai o casă care nu o are nimeni, cea mai tare casă din România’.

Bine, măi, hai să o văd. Şi am venit aici. Eu, pe vremuri, aveam aici o cunoştinţă, mai aproape. Când treceam pe aici (n.r. – pe lângă palat), vedeam numai armată, numai… A stat aici Petru Groza.

Citește și: Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical. Cine este noul proprietar, care i-a „furat” afacerea lui Gigi Becali

Şi eu când am intrat aici (n.r. în palat), zic, cât vrea, mă? Şi el zice: bă, e unul, Cuptor, care cere 13 milioane de dolari, dar el, în mod normal, face 7 milioane de dolari. Şi o vinde, proprietarul e în America. Am venit, am văzut.

În ziua aia am dat telefon, el era prin concediu. L-am găsit, am vorbit eu cu omul. Şi el a zis aşa: ‘domnule, trebuie să vin în ţară’. Am pe cineva care semnează. Am acolo pe cineva care să semneze, dar zice: ‘trebuie să primesc banii în bancă’.

Zic, dă-mi un număr de cont din America, îţi trimit eu banii în America şi după aia semnează avocatul. Dar el zice: ‘ai încredere în mine?’.

Păi m-am interesat de dumneata, ce familie eşti n-ai cum să fii escroc. I-am dat banii, 7 milioane de dolari, banii în bancă şi trebuia să vină să semneze avocatul.

Avocatul, când să vină să semneze, nu vrea să semneze. I-am dat telefon. El: ‘cum, domnule, i-am dat ordin să vină să semneze’. I-am dat telefon avocatului, zice: ‘nu semnez, domnule Becali, că mi-e frică de Cuptor’. Cum aşa?

Citește și: Motivul dureros pentru care Gigi Becali a renunţat să mai joace la cazinou. „Era cel mai bun!”

‘Păi mi-a zis că, dacă semnez, mă împuşcă’. Şi i-am zis: ‘bine, vino să semnezi şi să văd dacă te împuşcă’. M-am dus direct la Cuptor la birou şi i-am zis ‘Am venit să te împuşc. Ca să te împuşc eu pe tine ca să nu îl mai împuşti tu pe ăsta că nu îmi semnează mie. Eşti atât de şmecher şi mafiot încât împuşti? Eşti tu mai puternic decât mine? Păi te împuşc eu pe tine’.

Şi mi-a zis: ‘Ho, mă, nebunule, du-te şi semnează!’. Eu îl cunoşteam pe Cuptor şi mi-am permis glumele astea. După m-am dus acolo şi mi-a semnat”, a mai povestit Gigi Becali.

Palatul a fost construit în 1920, de avocatul Iancu Manu. Acesta este o copie a Muzeului Rodin, din Paris. În anul 1932 a fost cumpărat de afaceristul Max Auschnit, iar în 1948 a fost naționalizat de comuniști. Mai întâi a fost reședința lui Petru Groza, iar apoi sediul Ambasadei Argentinei. După Revoluție, clădirea a fost revendicată de moștenitorii lui Max Auschnit, stabiliți în SUA.