- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gigi Becali și-a făcut un nou partid. Ce fost internațional și-a luat patronul FCSB alături

05 Mar, 12:26 • Alexe Raluca
După Partidul Nouă Generație, Gigi Becali și-a făcut un alt partid. Formațiunea politică denumită de patronul FCSB Nouă Garda – Creștin Democrată, a fost înființată cu puțin timp înainte de începeea campaniei electorale.
Gigi Becali și-a făcut un nou partid. Ce fost internațional și-a luat patronul FCSB alături

Gigi Becali a fondat un nou partid, numit Nouă Garda – Creștin Democrată. Latifundiarul din Pipera a găsit și membri destul de rapid, însă tot din sfera fotbalului. Alături de el sunt fostul internațional Ionuț Lutu și Ionescu Dorin Laurențiu.

Citește și: De necrezut! Gigi Becali „a spart banca”! Cu ce avere impresionantă s-a ales acesta fără să facă nimic!

Gigi Becali și-a făcut un nou partid

Ionuț Lutu, în vârstă de 48 de ani, a fost fotbalist și a devenit omul de încredere al lui Becali. Recent, el a fost făcut de Becali și unic asociat și administrator al firmei Becali Hotels SRL.

Gigi Becali a anunțat, în septembrie 2023, că vrea să se implice în alegerile prezidențiale din 2024, susținând că este dispus să își cheltuie toată averea pentru a pune „pe altcineva să conducă țară”, scrie Aktual 24

Omul de afaceri a mai avut un partid, în anul 1999, numit Partidul Noua Generație. La 10 ianuarie 2004, președinția partidului a fost preluată de la Ioan Olteanu de George Becali, inițial fiind fondat de un grup de tineri licențiați în științe politice și juridice. Primul președinte al formațunii politice a fost fostul primar Viorel Lis. Când Becali a venit la conducerea formațiunii, a schimbat și denumirea, aceasta devenind Partidul Noua Generație-Creștin Democrat.

Gigi Becali a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Citește și: Gigi Becali poate deveni unul dintre cei mai bogați din lume dacă face asta! Avere de peste un miliard de euro!