- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Imaginea Castelului Peleș „cap de afiș” pe autobuzele din Franța. Cine este fotograful care a pus România pe harta lumii

24 Sep, 21:23 • Cornel Ghimeșan
De câteva zile, pe numeroasele autobuze turistice din Paris, Franța, este expusă o remarcabilă fotografie a Castelului Peleș, capturată de un artist român. Această imagine a fost selectată de către Ministerul Turismului pentru a fi inclusă într-o campanie de promovare a României.
Imaginea Castelului Peleș „cap de afiș” pe autobuzele din Franța. Cine este fotograful care a pus România pe harta lumii

De mai multe zile, pe numeroasele autobuze turistice ce circulă la Paris, poate fi admirată o fotografie superbă a Castelului Peleș realizată de un român.

Citește și: România, cel mai semnificativ avans din UE în acest domeniu. Topul în care țara noastră a întrecut Germania, Franța, Slovacia și Ungaria

Imaginea cu Castelul Peleș a fost capturată de celebrul fotograf Paul Antonescu, originar din Pitești, care a activat în domeniul fotografiei profesionale timp de aproape două decenii și este, de asemenea, solistul unei trupe rock numită Tentații.

Cum a ajunsimaginea Castelului Peleș în Franța

Această fotografie expusă pe autobuzele turistice din capitala Franței, care poate fi admirată de milioane de localnici și turiști, include un mesaj de promovare inteligent: „Lăsați-vă surprinși de România, la mai puțin de trei ore de zbor de Paris”.

„Fotografia a fost văzută de către cei de la Ministerul Turismului pe un site de stock și a fost selectată din mai multe fotografii cu România. Oamenilor le-a plăcut, mi-au cerut dimensiunile fotografiei și mai multe detalii. Am fost contactat de către doamna Mihaela Mihet de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Fotografia cu Castelul Peleș a fost făcută în urmă cu aproximativ patru ani. Imaginea mea a fost aleasă și pentru că avea culorile naturale, era ceva autentic. Mă bucur că imaginea mea a fost aleasă, mă bucur și că apare și numele meu pe fotografie, este o onoare. Și m-aș bucura ca mulți turiști francezi să viziteze România ca urmare a acestei campanii. Pentru că România are multe locuri superbe ce merită vizitate și promovate”, a declarat Paul Antonescu pentru Adevărul.

Imaginea Castelului Peleș „cap de afiș” pe autobuzele din Franța. Cine este fotograful care a pus România pe harta lumii
Imaginea Castelului Peleș „cap de afiș” pe autobuzele din Franța. Cine este fotograful care a pus România pe harta lumii

„Lăsați-vă surprinși de România!” – #MEAT a demarat o campanie outdoor de promovare a României ca destinație turistică în Franța , pe străzile din Paris.

Scopul campaniei în spațiul public este să capteze interesul publicului francez pentru România ca destinație turistică și să transmită un mesaj puternic, cu un accent deosebit asupra bogăției sale culturale și naturale, conform Ministerului Turismului.

Conform celor mai recente informații publicate de către Eurostat, în primul semestru al acestui an au vizitat România un total de 2.050.647 turiști străini.

Valorosul fotograf a mai avut de-a lungul anilor fotografii utilizate pentru diverse campanii publicitare de către companii în țară și peste hotare.

„Mi s-a întâmplat destul de des să am fotografii publicate în străinătate. Cele mai multe fotografii vândute au fost în Statele Unite. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să primesc telefoane de la oameni care nu mă știau și care doreau să cumpere fotografii realizate de mine. Iar acest lucru reprezintă de fiecare dată o bucurie, o validare reală a abilităților mele fotografice, pentru că oamenii apreciază imaginile mele fără să mă cunoască pe mine. Cea mai scumpă fotografie pe care am vândut-o a fost pentru 300 de dolari”, adaugă Paul Antonescu.

Alte articole: Topul țărilor în care locuiesc cei mai mulți milionari. SUA, China și Franța domină clasamentul în 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult