- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Incredibil! Ce a putut să pățească un român care a oferit 5.000 de lei mită unui polițist

07 Apr, 14:08 • Constantin Cristina
Un bărbat a oferit mită polițiștilor în valoare de 5.000 de lei, după ce a fost prins băut la volan. Ce pedeapsă usturătoare a încasat românul.
Incredibil! Ce a putut să pățească un român care a oferit 5.000 de lei mită unui polițist

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a încercat să ofere mită unor polițiști. Ulterior, acesta a primit o pedeapsă de toate zilele, asta după ce a fost prins băut la volan în noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2022, de către un echipaj de poliție. După ce a conștientizat ce poate păți, s-a gândit să ofere mită celor doi agenți de poliție, pentru a scăpa de consecințele faptei, în valoare de 5.000 de lei, a anunțat ziare.com.

Vezi și: Elena Udrea, care își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Târgșor, dusă de urgență la spital. Adrian Alexadrov: „Nu le poate duce singură pe toate”

Un bărbat a oferit mită polițiștilor în valoare de 5.000 de lei

„În jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. A fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi întocmite documentele de constatare a infracțiunii”, au precizat oamenii legii, conform sursei citate.

polițiștii au refuzat mita
polițiștii au refuzat mita

Agenții au refuzat mita oferită de bărbat și l-au anunțat pe șeful ierarhic, dar și pe ofițerii Serviciului Anticorupție Dolj. Bărbatul a fost arestat preventiv, stând în arest până la jumătatea lunii martie.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 7 noiembrie. Inculpatul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an şi o lună de închisoare. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova.

În data de 6 aprilie, instanţa a respins apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Alte articole: Condamnat la închisoare după ce banca i-a făcut un „cadou” de 5.000 de euro! Prin ce situație a trecut românul