- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Condamnat la închisoare după ce banca i-a făcut un „cadou” de 5.000 de euro! Prin ce situație a trecut românul

13 Mar, 10:05 • Constantin Cristina
Un român a fost condamnat la închisoare după ce a efectuat o tranzacție la o bancă și a primit cu 5.000 de euro mai mult decât suma inițiată de el.
Condamnat la închisoare după ce banca i-a făcut un „cadou” de 5.000 de euro! Prin ce situație a trecut românul

Un român a intrat la închisoare după ce a primit din partea băncii un „cadou” impresionabil. Acesta a efectuat o tranzacție de la o bancă și s-a trezit cu 5.000 de euro mai mult decât trebuia și a refuzat să-i înapoieze, a notat ziare.com.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare la trei luni cu suspendare într-un dosar de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor judecat la Judecătoria Sibiu. Povestea a început în ianuarie 2020 când românul a mers la o bancă din Sibiu pentru a schimba 5.000 de euro, din bancnote de 50 de euro în bancnote de 100 euro.

Citește și: Românii încep să își cheltuie „banii pentru zile negre”. Din cauza inflaţiei de 15%, oamenii au început să-și consume depozitele bancare

„Iniţial inculpatul a solicitat schimbarea sumei de 5.000 de euro, acesta prezentând funcționarului din cadrul băncii 100 de bancnote de 50 de euro. În timp ce angajata băncii sorta bancnotele primite de la inculpat, acesta din urmă i-a solicitat să îi mai schimbe încă o sumă de 1.000 de euro, remiţându-i încă 10 bancnote de 100 de euro”, se arată în rechizitoriu.

român condamnat la închisoare
român condamnat la închisoare

Conform procurorilor, „angajata băncii, fiind derutată de cea de a doua solicitare venită din partea inculpatului, şi având deja pregătite bancnotele de 500 de euro pentru schimbarea sumei precizate iniţial de inculpat, respectiv 5.000 de euro, dintr-o eroare, a scos din sertar 10 bancnote de 500 euro, în loc de două bancnote”.

„Astfel, în urma erorii în care s-a aflat funcţionarul băncii, inculpatului, în loc de suma de 6.000 de euro, i-a fost remisă suma de 11.000 de euro, formată din 22 de bancnote de 500 euro. Cu toate că inculpatul a numărat suma primită în faţa funcţionarului, acesta nu a sesizat că ar fi primit o sumă mai mare de bani”, se mai arată în rechizitoriu.

Condamnat la închisoare după „cadoul” din partea băncii

Bărbatul era de profesie mecanic auto, nu avea un loc de muncă stabil, a mai fost închis în 2007 la patru ani pentru trafic de persoane, dar a fost eliberat condiționat. Astfel, judecătorul a clasat cazul bărbatului la un indice crescut de gravitate și i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare la trei luni, iar inculpatul a fost de acord să presteze munca în folosul comunității.

Din 5.000 de euro, doar 30 euro au reușit să fie recuperați

În momentul în care reprezentanții băncii au realizat eroarea, l-au contactat pe român și i-au cerut să restituie suma procesată dintr-o eroare. Bărbatul a refuzat să dea banii înapoi și a urmat consecințele în cauză. Banca a trimis plângere, iar bărbatul a fost judecat la trei luni de închisoare cu suspendare și obligat să achite prejudicial.

„În data de 13.02.2020 inculpatul a fost notificat şi prin executor judecătoresc, însă acesta nu a restituit suma ajunsă din eroare în posesia sa. Diferența respectivă a fost debitată în contul inculpatului începând cu luna februarie 2020, până în prezent fiind recuperată doar suma de 30,06 euro, aspect ce rezultă din precizarea formulată de partea civilă în cursul judecății”, se arată în sentința Judecătoriei Sibiu, care nu este definitivă.

Alte articole: În mai multe magazine din lume, angajații sunt înlocuiți de o aplicație. Suma finală pentru cumpărăturile clienților este preluată direct de pe cardul bancar din platformă