- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Inovație la Apple! Compania dezvoltă iPhone-urile pliabile. Vor semăna cu telefoanele cu clapetă de pe vremuri

10 Feb, 22:11 • Alexe Raluca
Apple nu se lasă și vrea să revină în forță pe piață cu noi telefoane. De această dată, compania lucrează la dezvoltarea prototipurilor pentru cel puțin două iPhone-uri ce se pliază pe lățime, asemenea unui telefon cu clapetă.
Inovație la Apple! Compania dezvoltă iPhone-urile pliabile. Vor semăna cu telefoanele cu clapetă de pe vremuri

Gigantul Apple construieşte prototipuri pentru cel puţin două iPhone-uri care se pliază pe lăţime, ca o clapetă. Totuși, nu există în planul companiei de a produce acest produs în masă nici în 2024 și nici în 2025. 

Citește și: Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului, ca să nu iei țeapă

Apple dezvoltă iPhone-urile pliabile

iPhone-urile pliabile sunt în fază timpurile de dezvoltare şi compania nu are planuri de producţie în masă pentru 2024 sau 2025, potrivit The Information, citând o persoană din interiorul companiei.

Apple a abordat recent cel puţin un producător din Asia pentru componente legate de două iPhone-uri pliabile de dimensiuni diferite. Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters însă se așteaptă ca un anunț să fie făcut în perioada următoare, chiar dacă, momentan, nu se pune problema producției și comercializării a unor astfel de telefoane.

Și pentru că tehnologia nu se oprește aici, OpenAI, creatorul ChatGPT, Sam Altman, este în discuții cu fostul designer Apple Jony Ive și Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi „un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari. Și deși discuțiile sunt avansate, nu s-a ajuns încă la un numitor comun, iar până la o decizie definitivă ar putea trece mai multe luni.

Ive și Altman au discutat despre construirea unui dispozitiv hardware bazat pe AI și că Son a fost implicat în unele aspecte ale conversației. Ive a fost un colaborator apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. Acesta a petrecut mai mult de 20 de ani în companie și a condus designul iMac-urilor colorate ce au ajutat Apple să își revină în anii 1990, precum și designul iPhone-ului.

Citește și: iPhone retras de la vânzare din cauza radiațiilor prea mari. Care este modelul cel mai periculos de telefon