- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

La ce preț ajunge cel mai ieftin Ferrari. Este din Lego, nu are motor și doar bogații lumii și-l pot permite

04 Jun, 20:10 • Constantin Cristina
Cel mai ieftin Ferrari ajunge la mii de euro, însă ascunde un secret! Este din Lego și și-l permit doar bogații lumii.
La ce preț ajunge cel mai ieftin Ferrari. Este din Lego, nu are motor și doar bogații lumii și-l pot permite

Ferrari SP1 se numără printre cele mai scumpe și exclusiviste modele ce aparțin constructorului din Marranello, potrivit wall-street.ro.

Citește și: Ferrari nu a resimțit criza din industria auto. Vânzările și profitul companiei, în creștere în 2022

La ce preț ajunge cel mai ieftin Ferrari. Este din Lego, nu are motor și doar bogații lumii și-l pot permite

Așadar, primul model din seria Icona este produs în cantitate limitată de doar 499 de exemplare. Fiecare produs costă 1,6 milioane de euro, pe care doar cei bogați și-l permit.

Noul model nu costă nici mai mult nici mai puțin de 36.000 de euro, însă noua mașină nu are motor și este din Lego. Reprezentanții de la Lego le pune la dispoziție iubitorilor de piese mici o serie de atracții interesante.

Ferrari
Ferrari

Primul parc destinat acestui tip este Legolandu Billund Resort, care a fost inaugurat în 1968. Parcul danez a lansat o nouă atracție destinat pasionaților Căluțului Cabrat.

Noua piesă este, de fapt, o replică la scara 1/1 a Ferrari-ului Monza SP1, care este singurul mod exclusivist cu un singur loc, fiind inspirat din modelele de curse ale anilor ’50.

În ciuda faptului că, piesei Lego îi lipsește motorul de 6,5 litri V12, care este copia fidelă a modelului original. Mai mult, numărul de piese utilizate în machetă este de 383.000, care au fost asamblate în Cehia.

ferrari
ferrari

La acest proiect, artizanii Lego au petrecut 339 de zile muncind la el, iar macheta din Lego cântărește o tonă. Inginerii Ferrari au participat la această lucrare și i-au sfătuit pe cei de la Lego care au inclus și câteva elemente împrumutate de la Ferrari-ul autentic, respectiv jantele și volanul multifuncțional. În trecut, firma a prezentat un motor V8 funcțional, în miniatură, dar mașina aceasta n-a fost echipată cu vreun agregat din piesele firmei, fiind vorba de un exponat static.

Atenția pentru detalii este crescută, fiind replicate cu atenție chiar și farurile din multiple elemente ale modelului Monza SP1, pe lângă linia aerodinamică a roadster-ului fără parbriz. În trecut, alte echipe Lego sau persoane pasionate au construit vehicule similare în mărime naturală, inclusiv un Bugatti Chiron care se poate mișca din loc, de unul singur.

Alte articole: Ea este Romina Gingașu, românca măritată cu miliardarul de la Ferrari: „Nici nu aveam garderoba pentru ce întâlniri avea el”