- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Leguma de 5 lei care ajută la dezaburirea parbrizului. Se cumpără din orice piață sau supermarket

06 Jan, 20:25 • Dobran Viorel
Dezaburirea geamurilor de la mașină a devenit o problemă după apariţia precipitaţiilor care aduc multă umiditate inclusiv în interiorul automobilului.
Leguma de 5 lei care ajută la dezaburirea parbrizului. Se cumpără din orice piață sau supermarket

Dezaburirea gemurilor la automobile este  cu atât mai deranjantă cu cât te grăbești să pleci undeva și nu poți vedea prin parbriz. Dar există o soluție, care se găsește în orice piață sau supermarket.Pe măsură ce iarna se apropie, pe parbrizul mașinii pot apărea aburi, dimineața sau seara târziu.

Chiar dacă e o problemă care apare an de an, este destul de supărătoare în lunile mai reci, pentru că îți poate lua ceva timp până dezaburești geamurile mașinii și poți pleca la drum.

Cauciucuri de iarnă 2023. Schimbarea anvelopelor te costă mai puţin ca amenda

Experții în asigurări auto de la GAP ALA Insurance au venit cu un sfat pentru șoferi. Ei spun că există o legumă care te poate „salva” în acest caz.

Leguma care ajută la dezaburirea parbrizului

Castraveții sunt cunoscuți pentru numeroasele lor beneficii, dar este mai puțin știut faptul că ajută la rezolvarea problemelor cu geamurile aburite ale mașinii, relatează Wales Online, citat de Daily Record.

Potrivit lui Callum Butler de la ALA Insurance, castravetele este un agent natural de respingere a umezelii pentru parbriz și poate fi găsit în orice magazin alimentar sau în orice piață. „Castravetele conține uleiuri naturale care creează o suprafață hidrofobă atunci când sunt frecate pe sticlă sau oglinzi. Proprietățile castraveților ajută la oprirea condensului. În esență, este ca și cum ai oferi parbrizului tău o peliculă de protecție care împiedică formarea condensului în timpul lunilor mai reci”, spune Callum.

Specialiștii au publicat, de asemenea, un ghid despre cum să vă dezaburiți mașina cu un castravete.

Pentru început, porniți funcția de dezghețare a mașinii, direcționând aerul către parbriz. Acest lucru va ajuta la uscarea sticlei la început.

Apoi, porniți aerul condiționat pentru a elimina umezeala din interiorul mașinii. Dacă este posibil, încercați să evitați recircularea acestuia, recircularea poate face interiorul mașinii mai umed.

În cele din urmă, utilizați miezul unui castravete și ștergeți ușor parbrizul pentru a reduce aburirea geamului în diminețile reci.

Trucul care te ajută cu dezaburirea geamurilor de la mașină. Durează doar câteva secunde

Leguma de 5 lei care ajută la dezaburirea parbrizului.

Ce să faci pentru a dezaburi rapid geamurile de la mașină. Ai nevoie de o pereche de șosete vehci, pe care nu le mai folosești, și de noște nisip pentru pisici. Acesta se găsește în orice supermarket și nu este foarte scump.

Tot ce trebuie să faci este să răstorni granulele în șosete și să le pui pe bord, lângă parbriz sau sub scaunle din mașină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Reguli stricte pentru șoferi iarna aceasta! Nerespectarea acestora duce la amenzi colosale și reținerea talonului auto!

Alte trucuri pentru a-ți păstra geamurile dezaburite și dezghețate

  1. Curăță frunzele moarte și noroiul strâns sub capotă sau la baza ei, peste gurile de aerisire. Folosește un spray de curățare și pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. Dacă ai filtru de polen, e bine să-l înlocuiești cu regularitate. Un sistem de ventilare curat este esențial pentru dezaburirea rapidă a geamurilor.
  2. Pornește la drum cu zece minute mai devreme. Câteva minute sunt suficiente  pentru a asigura o vizibilitate foarte bună. După pornirea motorului trebuie să fie acționate butoanele de încălzire a lunetei și oglinzilor retrovizoare, precum și comutarea sistemului de ventilație pe dezaburire. Nu exagera cu încălzirea mașinii, motorul se va încălzi mai bine în mers, dacă îl lăsați să meargp la ralanti, potrivit promotor.ro.
  3. Folosiți sistemul de aer condiționat. Acesta dezaburește mult mai rapid geamurile decât simpla ventilare a mașinii.
  4. Curăță geamurile pe interior cu o soluție specială. Praful acumulat sau reziduurile de la fumul de țigară duc la aburirea lor rapidă. Spală geamurile pe dinăuntru cu mare atenție.