- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Locații strict interzise de vizitat! Ce mistere ascund acestea?

01 Apr, 17:24 • Constantin Cristina
Toată lumea trebuie să știe că în această lume există locuri care sunt interzis de vizitat. Aceste locații pline de mister, continuă să fie ciudate pentru turiști, însă, își doresc și mai mult să vadă ce ascund, de fapt, aceste locații.
Locații strict interzise de vizitat! Ce mistere ascund acestea?

Oamenii consideră că dacă au bani, pot merge oriunde își doresc. Ei bine, nu este chiar așa. Unele locuri nu permit acces turiștilor, iar mulți dintre oameni nu știu care sunt aceste locuri. Ce mistere ascund aceste destinații, a informat ziare.com.

Citește și: 10 destinații perfecte pentru vacanța de primăvară. Nu ai nevoie de un buget mare!

1. Peșterile Lascaux, Franța. În acest loc există picturi preistorice care stau de mai bine de 17.300 de ani și este cel mai slab punct al tuturor arheologilor din întreaga lume. Picturile înfățișează vite, cerbi, zimbri etc. Vizitatorii au interzis în peșteră încă din anul 1963, pentru a evita distrugerea operelor de artă antică, potrivit pickyourtrail.com.

2. Insula North Sentinel, India este locul unde locuiește tribul Sentinelese care există de mai mult de 50.000 de ani, iar cine calcă pe proprietatea lor, totul se rezolvă cu violență. Accesul este interzis, deoarece este foarte periculos.

3. Insula Surtsey, Islanda este de dimensiuni mici aflată într-un arhipeleag de pe coasta de sud a Islandei, creat în urma unui vulcan care a erupt timp de 4 ani continuu. Decizia de a fi interzis accesul este că ar putea deranja secvența ecologică care se desfășoară în prezent pe insulă.

Locații strict interzise pentru turiști
Locații strict interzise pentru turiști

4. Marele Altar Ise, Japonia este un templu foarte scump datorită măreției arhitecturale. În cadrul templului, datează tradiții încă din secolul al VIII-lea, care este reconstruit o dată la 20 de ani, tocmai pentru a păstra aceste tradiții. Doar membrii familiei regale au acces, în rest alte persoane au strict interzis.

5. Insula North Brother, Statele Unite ale Americii. Insula a fost anterior folosită ca spital de carantină în care a fost ținută Typhoid Mary. Această femeie a fost primul american care a luat febra tifoidă mortală. Centrul a fost transformat apoi într-un centru de reabiliitare pentru dependenții de droguri. În acest moment, North Brother Island merge în continuare ca un sanctuar de păsări, însă turiștii nu au voie.

6. Dulce Base, Statele Unite ale Americii. Orașul situat aproape de Colorado din New Mexico funcționează ca un laborator subteran în care se realizează experimente care se lasă cu semne de întrebare. Se presupune că în Dulce s-ar efectua în baza unor tehnologii performante anumite încrucișări om-animal, însă acest lucru este extrem de secret. În acest loc trăiesc 2.600 de nativi americani, iar restul lumii e privată.

Alte articole: Vacanțe mai scumpe în 2023. Care sunt destinațiile de care să îți ferești buzunarul. Locațiile exotice sunt mai accesibile