- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanțe mai scumpe în 2023. Care sunt destinațiile de care să îți ferești buzunarul. Locațiile exotice sunt mai accesibile

08 Feb, 17:56 • Polojan Tudor
2023 se anunță un an mai scump pentru turiștii care vor să își petreacă vacanțele peste hotare. În comparație cu anul trecut, Grecia, Turcia sau Bulgaria își vor crește prețurile.
Vacanțe mai scumpe în 2023. Care sunt destinațiile de care să îți ferești buzunarul. Locațiile exotice sunt mai accesibile

Nu este o noutate pentru românii care deja și-au programat vacanțele pentru sezonul din 2023 că prețurile sunt mai piperate. Chiar dacă unii merg în aceleași destinații în care au mai fost și în anii trecuți, același număr de nopți de cazare pentru tot atâtea persoane costă mai mult, scrie ziare.com.

În contextul economic din acest moment, lucrurile de genul ăsta nu ar trebui să ne mire. Totul este cauza mojărării prețurilor sau a carburanților ori rata inflației.

”Nu vorbim de majorări foarte mari, marja este între 10 și 25%. Sunt unii care au scumpit și cu 30-35%, dar mai puțini. Oricum, e o scumpire mult mai mică față de rata inflației plus alte majorări de prețuri. Vorbim de energie, gaze, utilități, pe care și hotelierii trebuie să le plătească la rândul lor. Unele produse și-au dublat prețurile. Mulți hotelieri, atât de la noi, cât și din Bulgaria sau Grecia, se plâng în privința aprovizionării, de la lună la lună se scumpesc alimentele și produsele de bază pe care trebuie să le cumpere.” a spus Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Te-ar mai putea interesa și: Terenurile statului vor fi concesionate pentru proiecte de energie verde. Guvernul pregătește OUG-ul

Cresc prețurile la vacanțe în 2023/ sursa foto: aerocenter.ro
Cresc prețurile la vacanțe în 2023/ sursa foto: aerocenter.ro

Unde merg românii în vacanțe

Turcia înregistrează cele mai mari scumpiri, țara aflându-se pe lista destinațiilor preferate de conaționalii noștri. De asemenea, Grecia a aplicat și ea creșteri la cazare sau produse alimentare.
Nici Bulgaria nu se lasă mai prejos. Prețurile de la malul Mării Negre ale vecinilor noștri cresc văzându-se cu ochiul liber.

”S-au simțit majorările de exemplu în Turcia. Acolo tarifele unei vacanțe sunt oricum mai mari, dacă ne referim la Antalya în special, cu resorturile all inclusive.În marile orașe aveam oricum tarife mari și s-au majorat și mai mult, mai ales Londra, Paris, Barcelona. Acest lucru are două cauze: în primul rând, și-a revenit industria evenimentelor, iar primăvara și toamna mai ales sunt prețurile mai mari deoarece e grad de ocupare mai mare. În al doilea rând au majorat încercând să acopere rata inflației și alte scumpiri.În orașele mari turiștii trebuie să rezerve din timp, să analizeze, să compare, mă refer mai ales la orașele din Europa Occidentală”, a completat Bădulescu.

Destinațiile pentru vacanțe exotice par a fi mult mai accesibile în ultimii ani, mai ales cele operate cu curse charter de către agențiile de turism. Zanzibar, Maldive sau Republica Dominicana sunt printre preferatele românilor.

Ma citește și: Aplicația „amiabila” pentru accidente te scapă de RCA. Formularul poate fi completat online. Firmele de asigurări vor suna clienții

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult