- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lufthansa face angajări în masă! Grupul german a anunţat o campanie în care vor recruta 20.000 de angajaţi

21 Nov, 20:00 • Cornel Ghimeșan
Cel mai mare transportator aerian din Europa, Lufthansa, a anunţat faptul că urmează să demareze o campanie de rectrutare în carul căreia vor angaja 20.000 de angajați. paleta de job-uri scoase la concurs este una extrem de variată.
Lufthansa face angajări în masă! Grupul german a anunţat o campanie în care vor recruta 20.000 de angajaţi

Cel mai mare transportator aerian din Europa, grupul german Lufthansa face angajări masive. Compania a demarat luni o campanie pentru a recruta 20.000 de angajaţi în Europa, pe fondul unei relansări puternice a traficului aerian şi al penuriei de mână de lucru în acest sector, informează AFP.

Alte articole: Primul automobil electric al mărcii Dacia își va extinde piețele pe care este vândut. În ce țară va fi lansat modelul Spring

Lufthansa „recrutează 20.000 de noi colaboratori” specializaţi în „45 de meserii”, la facilităţile din Germania, Austria, Elveţia şi Belgia, a informat compania într-un comunicat de presă. Grupul german este interesat să recruteze, în mod special, „tehnicieni, specialişti în IT, jurişti, piloţi şi personal de cabină”, adaugă Lufthansa.

O parte din aceste oferte de angajare vizează crearea de noi posturi, iar restul sunt destinate înlocuirii salariaţilor care au părăsit grupul, a precizat un purtător de cuvânt pentru AFP.

În septembrie Lufthansa avea 108.000 angajați

Lufthansa face angajări în masă! Grupul german a anunţat o campanie în care vor recruta 20.000 de angajaţi
Lufthansa face angajări în masă! Grupul german a anunţat o campanie în care vor recruta 20.000 de angajaţi

Conform cifrelor publicate recent, Lufthansa avea 108.000 de salariaţi la finele lunii septembrie şi intenţionează să majoreze acest număr la aproximativ 115.000 la finele lui 2023, ceea ce ar fi mai puţin decât cei 138.000 de angajaţi pe care grupul îi avea la finele lui 2019, înaintea pandemiei de Covid-19.

Pentru a avea succes cu recrutările sale, transportatorul aerian va lansa o campanie de comunicare „în presă, pe radio şi online precum şi pe toate reţelele sociale”, pentru a ajunge la candidaţii de care are nevoie.

La fel ca şi restul transportatorilor aerieni, Lufthansa suferă de pe urma unei penurii de angajaţi, după ce numeroşi salariaţi ai companiilor aeriene au părăsit definitiv sectorul după pandemie. Chiar şi Lufthansa a eliminat 30.000 de posturi între 2020 ş 2021, din cauza crizei sanitare.

În prezent, grupul german, care pe lângă Lufthansa deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines, profită de o relansare puternică a traficului aerian şi în doilea trimestru al acestui an a realizat primul său profit trimestrial din ultimii doi ani.

La mijlocul lunii septembrie, statul german şi-a vândut restul acţiunilor pe care le mai deţinea la Lufthansa, companie la care în 2020 deţinea o participaţie de 20%, ca urmare a unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro.

Citește și: Plafonarea prețului la gaze ar putea duce la situații grave iremediabile! Bursele de energie sunt îngrijorate de securitatea aprovizionării cu gaze

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult