- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metoda inedită prin care Oradea atrage mii de turiști anual. Cum pot beneficia aceștia de reduceri la restaurante și transport în comun gratuit

10 Feb, 21:03 • Adrian Popovici
Un oraș din România atrage mii de vizitatori oferindu-le gratuități și reduceri la restaurante. Acest oraș este Oradea, o destinație vibrantă și plină de culoare, ce impresionează prin arhitectura sa distinctivă. Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, transport public gratuit pentru 24 de ore și reduceri la cafenele și restaurante, turiștii trebuie să îndeplinească două condiții.
Metoda inedită prin care Oradea atrage mii de turiști anual. Cum pot beneficia aceștia de reduceri la restaurante și transport în comun gratuit

Un oraș din România atrage mii de vizitatori oferindu-le gratuități și reduceri la restaurante. Acest oraș este Oradea, o destinație vibrantă și plină de culoare, ce impresionează prin arhitectura sa distinctivă. Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, transport public gratuit pentru 24 de ore și reduceri la cafenele și restaurante, turiștii trebuie să îndeplinească două condiții, transmite SpyNews.

Acest oraș a pus în aplicare o inițiativă inovatoare pentru a atrage turiștii. Aceștia au posibilitatea să viziteze complet gratuit toate muzeele din oraș, să se deplaseze fără plată cu mijloacele de transport public și să beneficieze de reduceri la restaurante și cafenele. Campania, cunoscută sub numele de „Oradea cu drag”, oferă aceste beneficii vizitatorilor care petrec cel puțin două nopți în oraș și care vin cu multă bună dispoziție.

Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, transport public gratuit timp de 24 de ore și reduceri la cafenele și restaurante, turiștii care ajung în acest oraștrebuie să îndeplinească două condiții.

„Trebuie să fie cazaţi 2 nopţi consecutive la una dintre unităţile de cazare din Oradea, iar cei de la recepţie sau de la agenţia de turism trebuie doar să îi înregistreze în platforma online”, după cum explică Alexandru Chira, director general Visit Oradea.

Metoda inedită prin care Oradea atrage mii de turiști anual. Cum pot beneficia aceștia de reduceri la restaurante și transport în comun gratuit. Sursă foto: Facebook
Metoda inedită prin care Oradea atrage mii de turiști anual. Cum pot beneficia aceștia de reduceri la restaurante și transport în comun gratuit. Sursă foto: Facebook

Citește și: Orașul din România care a primit Premiul European pentru Energie. Oradea este un adevărat exemplu în materie de sustenabilitate!

Metoda inedită prin care Oradea atrage mii de turiști anual

Campania a fost lansată în anul 2020, iar în acel an, mai puțin de 1000 de vizitatori au beneficiat de această ofertă. „Oradea cu drag” a ajuns la a 5-a ediție și va continua să fie activă până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, anul trecut, aproape 4500 de turiști s-au bucurat de atracțiile gratuite ale orașului. Aceștia au avut acces gratuit la 89 de obiective în stilul Art Nouveau, inclusiv Casa Darvas – singurul muzeu Art Nouveau din țară, precum și la Muzeul Francmasoneriei, unic în România.

Procedura pentru a beneficia de aceste facilități este extrem de simplă. Pentru îndeplinirea cerințelor, sunt necesare următoarele informații: numele și prenumele turistului, numărul de telefon, localitatea de domiciliu, scopul călătoriei (turism) și datele de check-in și check-out. După furnizarea acestor date, turiștii primesc un cod QR.

Cu acest cod, turiștii au acces gratuit la muzee și case memoriale. Pentru a beneficia de transportul public gratuit, trebuie să trimită un mesaj cu codul prin WhatsApp sau email.

Te-ar putea interesa și: Orașul unde oamenii nu au voie să folosească telefoanele mobile. Sunt interzise inclusiv tabletele, căștile wireless sau cuptoarele cu microunde