- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Miliarde de euro încasate de FIFA. Se așteaptă mai mulți bani în viitorul apropiat. Iată raportul pentru anul 2022

15 Feb, 12:06 • Polojan Tudor
În perioada 2019-2022, conform anunțului făcut de Consiliul FIFA, veniturile au atins un nivel record de 7,6 miliarde de dolari americani. Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat că veniturile vor crește la 11 miliarde în următorii 3 ani.
Miliarde de euro încasate de FIFA. Se așteaptă mai mulți bani în viitorul apropiat. Iată raportul pentru anul 2022

A fost aprobat raportul FIFA pentru anul 2022, iar conform acestuia veniturile FIFA au atins un nivel nemaiînregistrat până acum. Se estimează o creștere cu aproximativ 3,5 miliarde de dolari, scrie capital.ro.

„Investiția fără precedent a FIFA în fotbal este rezultatul transparenței noastre financiare solide și reprezintă un exemplu concret al modului în care ne propunem să facem fotbalul cu adevărat global. Succesul răsunător al Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar a fost esențial pentru capacitatea organizației de a-și îndeplini misiunea în raport cu asociațiile noastre membre și cu lumea fotbalului, în ciuda multiplelor provocări cu care ne-am confruntat în timpul ciclului trecut, nu în ultimul rând pandemia COVID-19.” a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino.

Mai citește și: Când se vor vinde acțiunile companiei Enel? Câte datorii vor mai fi de plătit. Tranzacție de miliarde de euro

FIFA anunță încasări uriașe/ sursa foto: dailybusiness.ro
FIFA anunță încasări uriașe/ sursa foto: dailybusiness.ro

Veniturile FIFA detaliate

Totalul bugetului de venituri se ridică la 4.666 milioade de dolari americani în 2022. Din acest total, 3.807 milioane de dolari – o pondere de 82%, au fost contractați la data bilanțului de la 31 decembrie 2020.

Sunt cinci categorii principale de venituri. Dintre acestea, drepturile de difuzare a programelor TV rămân cel mai mare contribuabil, cu o pondere de 56%. Pe locul doi urmează drepturile de marketing, cu un procent de 29%.

15% reprezintă vânzările de bilete, drepturile de ospitalitate, drepturile de licență și alte venituri. Totalul bugetului pentru vânzarea drepturilor de autor se ridică la 1.353 milioane de dolari, 71% fiind deja contractate la data bilanțului.

Au fost semnate două contracte de suporter regional privind Cupa Mondială FIFA 2022™. Au mai rămas de contractat Afiliați comerciali din categoriile Partener, Sponsor și Suport regional.

Pentru drepturile de licență, bugetul însumează 140 de milioane de dolari americani, în domeniul licențelor de marcă în mod principal, înregistrându-se în această zonă o evoluție pozitivă legată de plățile de venituri încasate pe bază de redevențe.

S-au bugetat din drepturile de ospitalitate și din vânzarea de bilete 500 de milioane de dolari. Veniturile din fluxul acesta vin exclusiv din Cupa Mondială.

Veniturile pentru anul trecut vor fi generate de Programul de calitate FIFA, de Muzeul Mondial al Fotbalului FIFA, de vânzarea drepturilor video dar și din penalități și apeluri sau venituri din închirieri. Pentru anul în curs, bugetul pentru venituri și alte venituri este de 33 de milioane de dolari americani.

Te-ar mai putea interesa și: Alocația copiilor urma să crească cu 13,8%. De ce nu se mai întâmplă acest lucru

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult