- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Modelul de telefon care te poate îmbogăți peste noapte. S-a vândut la licitație cu aproape 200.000 de euro

24 May, 21:00 • Amarie Giorgiana
Un model de telefon vechi s-a vândut la licitație cu suma de aproape 200.000 de euro. Este apreciat de colecționari, iar dacă îl ai în sertar, ar trebui să-l păstrezi.
Modelul de telefon care te poate îmbogăți peste noapte. S-a vândut la licitație cu aproape 200.000 de euro

Un model de telefon vechi s-a vândut la licitație cu suma impresionantă de 200.000 de euro, potrivit Gândul. Colecționarii sunt dispuși să ofere sume mari pentru a obține astfel de telefoane, așa că dacă îl ai în casă, ar fi bine să-l păstrezi, în loc să-l vinzi sau să-l arunci.

Unii români își schimbă telefonul o dată la câțiva ani și obișnuiesc să îl păstreze pe cel vechi, dar nu sunt conștienți de cât poate valora un exemplar vechi. Unele modele devin adevărate comori. Apple este una dintre companiile de top care au devenit extrem de populare în ultimii ani, iar modelele de Iphone 4 sau 5 au rămas deja în istorie.

Un telefon vechi, vândut la licitație cu 200.000 de euro

Un iPhone de primă generație a fost vândut la licitație la prețul de 200.000 de euro, în urmă cu ceva timp. Modelul care a fost lansat în 2007 a fost păstrat într-o stare excepțională de proprietar și a fost livrat în ambalajul original.

Inițial, acest telefon a atras 28 de oferte online, iar valoarea a crescut neașteptat. Prețul final a fost de aproape 200.000 de euro.

Citește și: Primul telefon mobil care folosește inteligența artificială și îți oferă informații fără conexiune la internet

Acest model de telefon de 4 GB a fost descris drept „obiect de colecție extraordinar” care se află în „stare excepțională”, este și mai „prețios”. Modelul a fost scos de pe piață după doar două luni din cauza „vânzărilor lente”, după ce modelul actualizat de 8 GB a fost lansat pentru doar 100 de euro în plus, potrivit LCG Auctions. Tocmai această „lipsă de pe piață” și „producția sa limitată” au făcut telefonul atât de rar și de valoros, au spus reprezentanții casei de licitație.

Citește și: O lămâie veche de 285 de ani s-a vândut pe o sumă imensă de bani! Motivul pentru care oamenii se luptă la licitație pentru ea