- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul telefon mobil care folosește inteligența artificială și îți oferă informații fără conexiune la internet

19 Mar, 20:50 • Bocioacă Bianca
Ți-ai dorit vreodată să afli anumite informații, dar nu aveai conexiune la internet? A fost inventat un telefon mobil care folosește AI și depășește tot ce te tehnologia ne oferea până acum.
Primul telefon mobil care folosește inteligența artificială și îți oferă informații fără conexiune la internet

A apărut telefonul care foloseşte AI şi îţi oferă toate informaţiile fără conexiune la internet. Kehinde Olutubosun, un nigerian cu deficiențe de vedere, pasionat de geografie și animale, a avut probleme în găsirea informațiilor pentru că nu deține un smartphone. Acest lucru se schimbă, datorită unui telefon mobil alimentat de inteligența artificială care funcționează offline, potrivit Reuters.

Citește și: Românii vor fi înlocuiți de roboți și inteligența artificială! Avertisment din partea ministrului Economiei

Serviciul a fost lansat în Nigeria, luna trecută, de compania Viamo, cu sediul în Canada. Acesta permite oricui, chiar și în mijlocul pustietății fără conexiune la internet, să aibă acces la inteligența artificială.

Primul telefon susținut exclusiv de inteligența artificială

Viamo utilizează un telefon mobil clasic pentru a se conecta la rețelele locale de telefonie mobilă pentru a trimite comenzi sau solicitări de informații prin SMS sau apeluri vocale.

Funcționează precum alți roboți de chat AI și poate fi folosit de persoanele cu deficiențe, doarece poate fi activat prin voce. De asemenea, este și mai ieftin.

„Pentru persoanele care nu sunt atât de bine situate financiar, aceștia încă au această oportunitate de a folosi chiar și câțiva naira (n.r. – moneda Nigeriei) pentru a pune o mulțime de întrebări care într-adevăr îi vor ajuta, sunt atât de fericit”, a spus Olutubosun.

Citește și: Parlamentul European a adoptat legea privind inteligenţa artificială. Ce presupune

Viamo a transmis că dispozitivul vizează cele mai sărace și mai îndepărtate comunități din lume și este extins în Pakistan, India și Tanzania, după ce, inițial, a fost lansat în Zambia.

Viamo este susținută de agenții de dezvoltare din Statele Unite și Regatul Unit, printre altele. UNICEF s-a asociat cu Viamo pentru a furniza informații despre HIV, boli tropicale, nutriție, apă, igienă și sănătate.