- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Moneda extrem de rară vândută cu o sumă colosală pe internet. Colecționarii sunt dispuși să plătească oricât pe ea

17 Mar, 08:05 • Cornel Ghimeșan
Internetul e plin de anunțuri în care se vând monezi sau bancnote vechi. Ai crede că nu le cumpără nimeni, însă nu e deloc adevărat.
Moneda extrem de rară vândută cu o sumă colosală pe internet. Colecționarii sunt dispuși să plătească oricât pe ea

Sunt o mulțime de colecționari de monede și bancnote care sunt dispuși să plătească aproape orice sumă ca să-și completeze colecția.

Cel mai recent astfel de anunț face referire la o monedă de 10 cenți din anul 2002. A fost emisă în Austria și e extrem de rară. Pe aversul monedei e ilustrată Catedrala Sfântului Ștefan din Viena. Moneda a fost în circulație timp de cinci ani, iar acum, după 22 de ani, se vinde la un preț colosal.

Citește și De unde provin, de fapt, produsele „Cămara noastră” de la Lidl. Mulți români nu știau acest detaliu

Moneda extrem de rară vândută cu o sumă colosală pe internet

Moneda de 10 cenți din anul 2002 e vânată de mulți colecționari, mai ales că e foarte rar întâlnită. Un utilizator cere pentru o astfel de monedă 10.000 de lei, adică în jur de 2.000 de euro, dacă ne luăm după cursul actual BNR. Utilizatorul a postat și două imagini ca să arate în ce stare se află moneda.

„Vând monedă 10 cenți an 2002, rară, preț fix”, se arată în anunțul de pe platformă.

Moneda austriacă e făcută dintr-un aliaj de cupru de culoare aurie. Are în compoziție 5% aluminiu, 89% cupru, 5% zinc și 1% staniu. Are un diametru de 19.75 milimetri, o grosime de 1.93 milimetri și o greutate de 4,1 grame.

Citește și Suma imensă pe care o plătește un student român pentru o garsonieră închiriată în Olanda. Cât ar trebui să scoată un tânăr din buzunar, pentru o casă de 27 de metri pătrați

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult