- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum se plătesc amenzile de circulație în Bulgaria. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu în țara vecină

12 May, 23:50 • Claudia Simion
Dacă aveți de gând să vă petreceți concediul de vară în Bulgaria și vreți să ajungeți acolo cu mașina, ar trebui să fiți la curent cu regulile stricte de circulație care trebuie respectate acolo. Altfel, vă puteți alege cu amenzi colosale.
Cum se plătesc amenzile de circulație în Bulgaria. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu în țara vecină

Așa cum se întâmplă și în România, ca să circulați pe drumurile bulgare aveți nevoie să cumpărați o vignetă. Puteți să o achiziționați online sau de la bezinării. Dacă circulați fără ea puteți să primiți amenzi.

Dacă vă alegeți cu amenzi de circulație în Bulgaria vă veți trezi cu ele acasă. Asta se întâmplă cu orice amendă primită pe teritoriul unui stat din UE. Recomandat e să plătiți amenda pe teritoriul bulgar, însă dacă nu puteți rezolva acest lucru, există și alte variante ca să verificați amenda. O puteți face intrând pe site-ul Ministerului de Dezvoltare și Lucrări Publice din Bulgaria.

Citește și Amenzi de până la 80.000 de lei în Capitală. Garda Naţională de Mediu ia măsuri serioase pentru cei care afectează spațiile verzi și copacii

Trebuie să folosiți contul indicat în înștiințarea trimisă de autoritățile bulgare pe adresa de domiciliu. Dacă se întâmplă să aveți amenda la voi și sunteți tot în Bulgaria, puteți încerca varianta EasyPay, într-un magazin Kaufland sau într-unul din mall-urile aflate în orașul de lângă Dunăre, Ruse.

Amenzile de circulație primite într-un stat membru UE vă vin acasă prin poștă

Dacă ați primit amendă de circulație într-un stat membru UE, aceasta vine acasă prin poștă. Găsiți în plic zona din statul respectiv unde ați încălcat regulile rutiere și cuantumul amenzilor, dar și modalitățile de plată. Cel mai bine e să plătiți amenda pe loc sau prin transfer bancar ori cu cardul.

Citește și Regulamentul Parcului Natural Văcărești a fost aprobat. Noi interdicții pentru români. Se dau amenzi de până la 6.000 lei pentru cei care nu respectă regulile

Pe loc puteți plăti la terminalele care au opțiunea aceasta. Puteți merge, de asemenea, pe varianta cu cardul personal sau transfer bancar într-un cont specificat pe înștiințarea primită prin poștă.

Legislația rutieră română prevede o prescriere după cinci ani, însă nu la fel se întâmplă cu amenzile primite în Bulgaria. Acolo nu există termen de prescriere a amenzii.