- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noile reglementări Meta: minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

26 Jan, 15:39 • Alexe Raluca
Meta a implementat o serie de măsuri noi pentru protejarea minorilor, în frunte cu dezactivarea funcției de comunicare directe între un copil și o persoană necunoscută.
Noile reglementări Meta: minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

Meta a anunțat, încă de acum câteva săptămâni, că urmează să aplice noi reguli în ceea ce privește securitatea pe platformele Instagram și Facebook. Compania a început implementarea mai multor restricții pentru protejarea minorilor.

Citește și: Fără reclame pe Instagram și pe Facebook. Cât costă un abonament lunar: „Introducem o nouă opțiune”

Minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

Cea mai importantă reglementare a Meta prevede blocarea transmiterilor către minori, de la persoanele necunoscute (neurmărire în cadrul platformei), din a-i mai contacta pe cei mici.

Totodată, Meta extinde funcțiile de control parental. Printre altele, orice modificare făcută de un minor setărilor de siguranță și intimitate va trebui aprobată de un părinte. Aceste noutăți vin pe fondul criticilor și proceselor în care compania a fost acuzată că platformele sale au devenit „piețe pentru prădătorii de copii”.

Meta a mai luat o decizie și în ceea ce privește noua aplicație Artifact. Cei doi creatori ai aplicației Instagram au sesizat că oportunitățile pieței aplicațiilor de știri nu sunt suficient de mari. La data de 1 februarie 2023, Kevin Systrom și Mike Krieger, fondatorii Instagram, lansau un nou produs. Aplicația se numea Artifact și pleca la drum ca o aplicație de știri. În singurul an de existență, Artifact s-a îmbogățit cu numeroase facilități, devenind funcții de platformă socială, asemănătoare cu platforma Reddit.

Aplicația s-a remarcat și printr-o serie de funcții bazate pe AI. De exemplu, utilizatorii puteau rezuma rapid știrile cu ajutorul inteligenței artificiale și-i puteau cere acesteia să rescrie în mod succint titlurile înșelătoare.

Spre surprinderea multora, cei doi fondatori au anunțat că au decis să închidă Artifact. Funcțiile de postare și comentarii vor disperarea imediat, în vreme ce partea de știri va mai fi disponibilă până la finalul lunii februarie. Concluzia lor este că piața aplicațiilor de știri nu oferă oportunități suficiente pentru a justifica continuarea investițiilor. În același comunicat, fondatorii Instagram spun că este posibil să lanseze, la un moment dat, un alt proiect, posibil chiar în zona inteligenței artificiale.

Citește și: Meta face schimbări de proporții! 14$ pentru Instagram și 17$ pentru Facebook!