- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. În ce a investit 2000 de dolari

08 Jan, 19:31 • Toma Anca
O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. Bella Lin avea trei porcușori ei de Guineea, care umblau liber în curtea părinților ei, împrejmuită cu iarbă, chiar în afara orașului San Francisco. Animăluțele "arătau nefericite" în cușca lor mică ca o "închisoare", spune acum tânăra.
O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. În ce a investit 2000 de dolari

O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. Hotărâtă să țină animalele departe de cuștile tradiționale, a început să deseneze prototipuri, inestind aproximativ 2.000 de dolari pentru a lansa afacerea ei, GuineaLoft, pe Amazon, în noiembrie 2022.

Citește și: Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada a primit un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro

O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere

Cuștile tradiționale pentru porcușorii de Guineea sunt făcute din bare, acoperișuri și plastic. Sunt greu de curățat, spune Lin, și adesea miroase urât a excremente.

Incintele sale timpurii din sticlă, cu podea deschisă, permiteau mai multă vizibilitate și mobilitate și aveau un fund format din două niveluri. Mizeria putea fi împinsă într-o tavă de plastic detașabilă. Dar sticla era prea greu de transportat, iar picioarele porcușorilor ei de Guineea mai mici se prindeau în podea.

A vândut aproape 11.000 de cuști și a adus peste 410.000 de dolari anul trecut – în medie aproximativ 34.000 de dolari pe lună – conform documentelor analizate de Make It.

Lin și-a reorganizat programul astfel încât să-și poată face temele. Stătea trează până târziu pentru a cerceta și a testa virtual produsele cu echipa ei de șase persoane din China – un lider de producție care lucrează pentru fabrică și cinci angajați full-time ai GuineaLoft care au lucrat anterior cu tatăl lui Lin sau cu conducerea fabricii.

În plus față de un program academic complet, activități extrașcolare și aplicații pentru colegiu, Lin lucrează aproximativ 20 de ore pe săptămână la GuineaLoft. Tânăra a construit o afacere de succes încât ia în considerare amânarea colegiului pentru a se concentra pe business-ul ei.