- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O femeie a trăit șocul vieții ei într-o cafenea. Femeia și-a comandat o cafea. Iată ce s-a întâmplat când a venit nota de plată

03 Jun, 16:22 • Cornel Ghimeșan
O femeie a avut parte de o situație aproape ireală într-o cafenea. A comandat un cappuccino, l-a savurat, iar când a venit nota de plată a rămas fără cuvinte.
O femeie a trăit șocul vieții ei într-o cafenea. Femeia și-a comandat o cafea. Iată ce s-a întâmplat când a venit nota de plată

Șocul pe care l-a avut când a văzut nota de plată, iată despre ce e vorba. Karin Tasch a decis ca la finalul lunii mai să își organizeze o vacanță scurtă în Viena, pentru a se putea bucura de începutul călduros de vară. Totuși, excursia s-a lăsat și cu episoade mai puțin plăcute. Turista a rămas cu un gust amar  după ce s-a așezat la o cafenea pentru a savura un cappuccino.

Femeia l-a comandat liniștită, fără a verifica meniul înainte, a savurat cafeaua și apoi a cerut nota. În acest moment lucrurile au luat o întorsătură dramatică. Când a văzut nota de plată, femeia s-a șocat și s-a enervat la culme. Aceasta a povestit toată situația în mediul online, fiind total revoltată față de prețurile uriașe pe care le practica localul.

Citește și: Ireal. Șocul unei turiste atunci când a primit nota de plată într-un local de lângă Lacul Como din Italia. Pentru ce a fost nevoită să plătească nu mai puțin de 20 de euro

Femeia a scos din buzunar pentru un capuccino nu mai puțin de 6,90 euro, adică aproximativ 34 de lei.

„De obicei, nu fac asta pentru a-i face pe oameni să evite o companie anume, dar prețul acestui cappuccino e strigător la cer. Nu mai spun că a fost servit într-o cană de espresso!”, a scris Karin Tasch pe Twitter.

Doi ani de pandemie de Covid-19, războiul dintre Ucraina și Rusia și sancțiunile economice aplicate pentru țările invadatoare au dus la un efect dramatic pentru marea majoritate a populației. Prețurile au explodat, iar economia la nivel global este total dezechilibrată și extrem de sensibilă.În majoritatea țărilor, inflația a explodat, iar oamenii de rând sunt îngenunchiați de prețurile uriașe pe care trebuie să le suporte pentru produse și servicii.

Nota de plată mai scumpă peste tot în Europa. Alimentele de bază s-au scumpit

Europa, pe muchie de cuțit – alimentele de bază au devenit produse de lux. Zahărul, laptele și ouăle s-au scumpit extraordinar de mult, chiar dacă principalele costuri de producție au scăzut considerabil, potrivit digi24.ro.

În Marea Britanie, o pâine albă feliată a ajuns să coste aproximativ 8 lei, cu circa 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În Italia, pastele s-au scumpit cu 17% într-un an, iar germanii plătesc pentru produsele lactate mai mult cu aproximativ 40%, iar cartofii costă și ei cu 17% mai mult. În România, alimentele care s-au scumpit cel mai mult sunt zahărul – cu 60 de procente, urmat de unt, ouă, lapte și pâine, conform unui raport INS.

La nivelul Uniunii Europene creșterea la produsele alimentare este de aproape 17%, în medie, în ultimul an. Costurile pentru fabricarea acestora , care includ combustibilul, grâul sau alte mărfuri agricole, au scăzut cu până la 40% pe piețele internaționale, dar, cu toate astea, prețurile la raft rămân ridicate în Europa.

Alte articole: Un client din Cluj-Napoca a fost șocat când a primit nota de plată într-un restaurant. Ce taxă i-a fost adăugată pe nota de plată

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult