- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un client din Cluj-Napoca a fost șocat când a primit nota de plată într-un restaurant. Ce taxă i-a fost adăugată pe nota de plată

17 May, 14:03 • Cornel Ghimeșan
Un clujean a fost lăsat perplex atunci când a primit nota de plată la unul dintre localurile populare din oraș. Iată care e motivul pentru care a fost surprins.
Un client din Cluj-Napoca a fost șocat când a primit nota de plată într-un restaurant. Ce taxă i-a fost adăugată pe nota de plată

După implementarea fiscalizării bacșișului începând cu ianuarie 2023, majoritatea localurilor din Cluj-Napoca au introdus opțiunea care le dă clienților șansa să aleagă suma pe care doresc să o lase ca bacșiș. Aceasta este inclusă în nota de plată, cu opțiuni de contribuție suplimentară de 5, 10 sau 15% din totalul notei de plată.

Citește și: O țară din Europa oferă 45.000 de locuri de muncă! În ce domeniu se pot angaja românii

Clienții nu sunt obligați să lase bacșiș în situația în care consideră că serviciul nu a fost satisfăcător, în ciuda opțiunilor disponibile. Ca urmare, locuitorii din Cluj-Napoca și-au exprimat nemulțumirea și revolta față de un local din centrul orașului care impune o taxă suplimentară obligatorie de 5% pentru orice consum.

„Pentru a sprijini personalul nostru cool, la toate notele de plată se va adăuga o taxă de serviciu de 5%”,este mesajul transmis pe câteva afișaje, din interiorul localului.

Mai mulți locuitori din Cluj-Napoca au exprimat indignarea lor față de „taxa obligatorie” impusă de respectivul local.

„Am întrebat dacă se poate fără și au zis ‘că asta e politica’. Nu mi se pare ok atât timp cât nu pot să aleg”,a spus cineva.

„Te obligă să plătești bacșiș 5% din nota de plata? Ca să nu le crească salariile, obligă clienții să plătească mai mult, josnic din partea lor”, a spus un alt clujean.

„Da, și textul ăla nici nu e foarte vizibil. Am observat că în tranzacțiile de pe card sunt sume cu virgula, când nu au produse cu prețuri de alea, deci ceva nu dădea bine. Când am întrebat de ce au luat mai mult, mi-au arătat anunțul ăsta”, a fost părerea altuia, potrivit ȘtirideCluj.ro.

Alte articole: Ultima escrocherie care îi vizează pe românii vârstnici. Cum sunt păcăliţi prin „metoda împrietenirii”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult