- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orașul din România care a fost desemnat ca fiind „cel mai urât”. Românii, revoltați că autoritățile ridică din umeri și nu iau nicio măsură pentru modernizarea lui

13 Apr, 20:21 • Cornel Ghimeșan
Un oraș din România a fost desemnat ca fiind "cel mai urât", în urma unui sondaj realizat pe platforma online Reddit.
Orașul din România care a fost desemnat ca fiind cel mai urât. Românii, revoltați că autoritățile ridică din umeri și nu iau nicio măsură pentru modernizarea lui

Orașul cel mai urâtdin România. Avem o Românie frumoasă, bogată în peisaje care îți taie respirația, într-o permanentă luptă pentru modernizare și dezvoltare, însă iată că există și orașe care au rămas în urmă cu mult vremurilor pe care le trăim. Românii și-au exprimat părerea pe Reddit și au spus că titlul pentru „cel mai urât oraș” din țară îi revine orașului Corabia, din județul Olt, aflat pe malul Dunării.

Citește și Rareș Bogdan dă cărțile pe față cu privire la slariile de la noi din țară: „Un tractorist din România câștigă mai mult decât în Occident”

În afară de Corabia, alte orașe, cum ar fi Giurgiu, Vaslui și Buzău, sunt precizate în acel sondaj pentru atmosfera lor cenușie, infrastructura precară și lipsa activităților culturale. Un alt oraș aspru criticat este Borșa, situat în Maramureș, care e considerată una dintre zonele din țară cu cele mai frumoase peisaje.

Care orașul cel mai urât din România

Românii au comparat Corabia cu un cimitir cu străzi pline de gropi și spărturi, o cale ferată în paragină și o industrie la pământ. Mulți spun că e un oraș părăsit, că sunt o mulțime de clădiri abandonate sau în pragul colapsului și cu gunoaie la tot pasul. Imaginea cumplită i-a făcut pe mulți români să-i atribuie acestui oraș numele „Epava”, simbol al abandonului și declinului.

Cu toate că e privit astfel, Corabia are o istorie bogată. Așezarea e din perioada geto-dacilor, cu ruinele cetății Sucidava martor al unei istorii glorioase. În plus, e o zonă cunoscută pentru urmele podului construit peste Dunăre, de pe vremea împăratului roman Constantin cel Mare.

Citește și Schimbarea radicală din magazinele Auchan. Clienții vor rămâne surprinși

Desemnarea orașului ca fiind cel mai urât vorbește despre o altă problemă cu care se confruntă țara noastră, și anume lipsa investițiilor și a interesului autorităților pentru revitalizarea zonelor cu potențial istoric și cultural. Practic, oamenii critică dur faptul că în acest fel se pierde identitatea românească.

Scopul sondajului este de a le face pe autorități să ia atitudine și măsuri în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață din orașele uitate ale României.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult