- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care va inaugura un nou aeroport în 2023

26 Dec, 20:04 • Cornel Ghimeșan
2023 va marca pentru orașul Brașov un moment extrem de important, respectiv inaugurarea Aeroportului Internațional. Pe data de 12 decembrie acesta a fost declarat oficial aerodrom, iar aeronavele de mici dimensiuni au începând cu acest moment permisiunea de a ateriza acolo.
Orașul din România care va inaugura un nou aeroport în 2023

Aeroportul Internațional din Brașov ar urma să fie deschis la jumătatea lunii iunie a anului 2023, iar primul zbor comercial care va avea loc va fi unul românesc, operat de compania TAROM. Vestea bună este că vor exista inclusiv curse pe ruta București-Brașov.

Alte articole: Vești bune pentru brașoveni! Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos

În cadrul discuțiilor avute în luna noiembrie cu Adrian Veștea președintele Consiliului Județean Brașov și cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav și CEO-ul Tarom a anunțat faptul că prima aeronavă comercială care va ateriza pe aeroportul din Brașov va fi una românească, operată de compania pe care o conduce.

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, director general CEO al TAROM.

Graficul consolidat al activităţilor privind deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de către Consiliul Judeţean Braşov, împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, prevede ca acesta să fie operaţional la jumătatea lunii iunie a anului viitor.

La întâlnirea de la momentul respectiv de la sediul Tarom, s-a convenit identificarea unor variante durabile pentru ca TAROM să poată opera zboruri între București și Brașov, acest lucru putând fi posibil cel mai devreme la sfârșitul anului viitor.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a mai adăugat directorul general CEO-ul companiei

Orașul din România care va inaugura un nou aeroport în 2023

Primul zbor de calibrare de pe Aeroportul Brașov

În luna decembrie au avut loc și primele zboruri pentru calbrare pe Aeroportul Internațional Brașov. La momentul respectiv, președintele Consiliului Județean. Serviciul de verificare în zbor – calibrare a fost efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice şi este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului, el având ca rezultat autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor. A doua etapă de calibrare va avea loc în luna ianuarie 2023.

Citește și: Primăria Brașov investește aproape 380.000 de euro în 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice. Vezi unde vor fi instalate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult