Perfecte pentru toamnă, prăjitura pătrăţele se pregăteşte destul de ușor, din ingrediente banale. Cu o bază crocantă din biscuiți și o umplutură aromată, vanilia completează perfect rețeta, aducând o notă caldă și parfumată.
Prăjitura va avea trei straturi, aşa că va fi nevoie să pregăteşti trei aluaturi diferite. Iată ingredientele pentru fiecare dintre cele trei straturi:
Citeste si Gogoși cu iaurt pufoase, desertul super-rapid de care te îndrăgosteşti de la prima îmbucătură
Pentru bază:
150 g biscuiți populari (tip Petit Beurre)
1 gălbenuș de ou
30 g unt moale
Pentru umplutură:
4 mere dulci (aprox. 500 g pulpă)
70 g zahăr brun
2 capacele de esență de vanilie
50 g nucă de cocos răzuită sau migdale măcinate
1 albuș de ou + 1 ou întreg
Pentru stratul de cocos:
100 g nucă de cocos răzuită sau migdale măcinate
2 ouă
40 g zahăr brun
1 capacel de esență de vanilie
Înainte de a te apuca de pregătirea celor trei straturi, aprinde cuptorul. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180°C.
Pentru început, ocupă-te de baza din biscuiţi: mărunţeşte biscuiții împreună cu untul și gălbenușul, într-un robot de bucătărie sau cu un mojar. Pot rămâne și bucăți mai mari.
Presează compoziția într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară (20×20 cm), tapetată cu hârtie de copt.
E rândul umpluturii: dă merele pe răzătoarea cu găuri mari și stoarce-le ușor pentru a elimina excesul de zeamă. Amestecă bine merele rase şi stoarse cu zahărul, vanilia, nuca de cocos și ouăle, iar această compoziţie întinde-o uniform peste baza de biscuiți.
A venit rândul stratului de cocos: amestecă bine nuca de cocos, ouăle, zahărul și vanilia şi întinde această compoziţie peste merele rase.
Dă prăjitura la cuptor pentru 25–30 de minute, până când partea de sus devine aurie.
Lasă prăjitura să se răcească, apoi scoate-o din tavă şi tai-o în pătrățele.