- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pensionarul care arată ca un om fără adăpost, dar este, de fapt, millionar! Are 10 case și 500.000 de euro în cont!

09 Mar, 16:24 • Fundeanu Madalina
Pensionarul care arată ca un om al străzii, dar este milionar! Tocmai și-a cumpărat cea de-a zecea casă!
Pensionarul care arată ca un om fără adăpost, dar este, de fapt, millionar! Are 10 case și 500.000 de euro în cont!

Heinz B. este un pensionar de 80 de ani cu o poveste incredibilă! Arată ca un om fără adăpost, dar este, de fapt, un milionar. Cu doi ani în urmă, bătrânul deținea șapte case, două apartamente, iar în contul de economii avea 500.000 de euro, relatează Gândul.ro.

Pensionarul care arată ca un om al străzii, dar este milionar!

La momentul actual mai are doar 15 euro în contul de economii, pentru că tocmai a retras 700.000 de euro pentru a-și cumpăra cea de-a zecea casă cu bani cash. El a mai investit alți 100.000 de euro ca depozit la termen fix la o altă bancă.

În fiecare lună, fostul inginer electrotehnic primește o pensie de 3.600 de euro, după ce a ocupat postul de funcționar superior la biroul de telecomunicații, precum și o pensie de 156 de euro. Singurul lui lux este conexiunea la internet și un laptop. Acesta spune că nu vrea telefon mobil.

„Asta m-ar costa 10 euro în plus pe lună!”, spune Heinz, citat de cotidianul german Bild.

Citește și: Cele mai mari companii de tehnologie din SUA, numite „Cei 7 magnifici”, valorează mai mult decât 17 din 20 cele mai puternice burse din lume

pensionarul care arată ca un om al străzii, dar este milionar
pensionarul care arată ca un om al străzii, dar este milionar

Heinz B. spune că economisește cel mai mult atunci când vine vorba de alimente.

„Nu cheltuiesc nici cinci euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr niște ulei pentru prăjit sau ceva de genul dacă se epuizează. Dar cea mai mare parte a alimentelor o găsesc la gunoi.

Oamenii sunt risipitori și aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o întreagă familie! De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi pur și simplu aruncă restul la coș”, a spus pensionarul.

Vecinii săi atârnă de ani de zile alimente aruncate, expirate, pe gardul pensionarului. Le acceptă cu plăcere și, în schimb, furnizează vecinilor obiecte bine conservate din deșeurile voluminoase.

Pentru că Heinz strânge tot ce poate transporta cu vechea lui bicicletă, apoi depozitează articolele pe proprietatea sa.

Motivul pentru care își investește banii în imobiliare

„Au cea mai mică pierdere de valoare în inflație. Alternativ, ai putea să cumperi și un lingou de aur”, a explicat neamțul.

Bătrânul preferă să cumpere case la care să ajungă cu bicicleta, pentru că el face singur toate reparațiile pentru chiriașii săi. Și aici economisește o grămadă de bani:

„Meșterii cer 55 de euro per reparație, pentru o jumătate de oră de muncă”, adaugă sursa citată.

Când a fost întrebat cine va moșteni întreaga sa avere, acesta a răspuns:

„Nu am nicio idee… Am câțiva veri îndepărtați, dar ei nu pot plăti impozit pe moștenire. Poate că voi da casele chiriașilor…”, spune pensionarul milionar.

Vezi și: Magazinele și restaurantele, obligate să reducă prețul alimentelor sau să le doneze înainte de data expirării. Legea a fost adoptată de Parlament