Cele două rețete sunt foarte ușor de făcut și au rezultate savuroase. Mai mult, au un atu important pentru cei care gătesc acasă: nu necesită mașină de înghețată.
Iată, mai jos, ingredintele necesare și modul de preparare.
Citește și Prăjitura „Nor cu vişine”, desertul elegant cu gust intens şi textură fină
Mai întâi, pentru varianta de înghețată cremoasă.
1 kg de pepene roșu, pulpa
500 g de smântână lichidă pentru frișcă
200 g de zahăr
200 ml de apă
Începem prin a pune un recipient din oțel inoxidabil în congelator, cu cât mai rece îl folosim cu atât mai bine.
În continuare preparăm siropul: se fierb 200 ml de apă cu 200 g de zahăr timp de câteva minute la foc mediu. Siropul este gata când pe lingură rămâne un strat lipicios fin.
Cât timp se răcește siropul, tăiem în cuburi 1 kg de pulpă de pepene roșu, scoatem sâmburii și pasăm pulpa într-un blender.
În continuare, batem 500 ml de frișcă până devine tare și nu își schimbă forma.
Amestecăm acum siropul cu pulpa de pepene, apoi încorporăm cu grijă acest amestec în frișcă, amestecând de jos în sus pentru a nu pierde aerul încorporat.
Turnăm compoziția în recipientul din oțel din congelator și îl așezăm înapoi plin timp de o oră.
După o oră, scoatem înghețata și o amestecăm energic, apoi o dăm la loc în congelator. Repetăm această operațiune de încă 3 ori, din oră în oră. Altenativ, în loc de castron putem folosi sticle de plastic închise ermetic, pe care le umplem doar pe jumătate. Le scoatem din congelator, le agităm și le așezăm la loc, repetând tot de trei ori operațiunea.
Dacă vrem să limităm numărul de calorii al preparatului, înlocuim smântâna cu iaurt.
Se congelează peste noapte 350 g de pepene roșu tăiat cuburi fără sâmburi și 300 g de iaurt natural în forme pentru cuburi de gheață.
A doua zi, se lasă câteva minute la temperatura camerei, apoi se mixează împreună cu 120 g de zahăr pudră, notează publicația La Cucina Italiana, citată de g4food.
Poftă bună!