- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Philips dă afară 4000 de angajați! Compania face restructurări după ce a pierdut 30 de miliarde de euro

25 Oct, 10:38 • Cornel Ghimeșan
Compania Philips urmează să facă restructurări masive în încercarea de a-și îmbunătăți situația financiară. Compania olandeză a trecut prin probleme după ce a fost nevoită să returneze banii pentru 5,5 milioane de ventilatoare folosite pentru apnee.
Philips dă afară 4000 de angajați! Compania face restructurări după ce a pierdut 30 de miliarde de euro

Philips conturează un plan de restructurare, urmând să dea afară 4000 de angajați, dat fiind că situația financiară a companiei nu este excelentă în momentul de față. Conform Bloomberg costurile restructurării sunt estimate la cel puțin 300 de milioane de euro. În prezent compania olandeză Philips are 75.000 de angajați în 100 de țări și produce echipamente medicale.

Alte articole: Scandal în industria produselor de înfrumusețare. L’Oreal dat în judecată de o femeie care îi acuză că produsele lor i-au cauzat cancer

Situația financiară a companiei nu este extraordinară, după ce recent Philips a avut mari probleme și a pierdut 30 de miliarde de euro capitalizare de piață în ultimul an. Acest lucru s-a întâmplat deoarece compania a fost nevoită să recheme 5,5 milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn. Acestea aveau defecte de fabricație și frica era că spuma folosită la aceste aparate medicale putea deveni toxică, informează Hotnews.

Căderea companiei Philips în cifre

Philips dă afară 4000 de angajați! Compania face restructurări după ce a pierdut 30 de miliarde de euro
Philips dă afară 4000 de angajați! Compania face restructurări după ce a pierdut 30 de miliarde de euro

Philips a avut venituri de 17,1 miliarde euro anul trecut, în timp ce 2012 a fost anul de maxim, cu peste 23 miliarde euro. Philips are o capitalizare de piață de numai 11,8 miliarde dolari, după ce în aprilie 2021 ajunsese la peste 54 miliarde dolari. Compania are și un nou CEO: Frans van Houten a condus compania timp de 12 ani și a fost înlocuit recent de Roy Jakobs. În vară, Philips a anunțat, în mod neașteptat, că directorul general Frans van Houten va fi înlocuit din 15 octombrie cu Roy Jakobs, șeful subisidiarei Connected Care.

În ultimul an, Philips s-a confruntat cu efectele negative ale deciziei de a retrage de pe piață între trei și patru milioane de ventilatoare și dispozitive respiratorii de tip CPAP, vândute la nivel mondial, din cauza unei componente din spumă care ar putea să se degradeze și să fie inhalată. Costurile rechemării și reparației sunt estimate la 900 milioane de euro.

Compania a precizat că bucata de spumă, care este utilizată pentru a diminua zgomotul echipamentului, se poate transforma în mici particule care pot fi inhalate, iritând căile respiratorii şi posibil provocând cancer. În plus, gazele eliberate de spuma care se degradează ar putea fi de asemenea toxice.

Citește și: Angajatorii încep să fugă de Generația Z. „Le-am spus că iubiții lor nu pot sta cu ele în timpul serviciului”. Cazul hilar al unor chelnerițe din Bucuresti

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult