- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Politicienii și milionarii, pe opulență și în lumea de dincolo! Cum arată cavourile faraonice cu lift și climatizare și cât costă construcția

02 Jul, 09:22 • Constantin Cristina
Politicienii și milionarii din România vor să se asigure că au parte de lux și în lumea de dincolo. Așa că, și-au construit cavouri faraonice care au lift, cartelă de acces și climatizare.
Politicienii și milionarii, pe opulență și în lumea de dincolo! Cum arată cavourile faraonice cu lift și climatizare și cât costă construcția

Politicienii și milionarii români vor să aibă parte de lux și pentru somnul de veci. Iată ce cavouri faraonice pe etaje și-au achiziționat. O construcție de acest fel costă sute de mii de euro, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Bogăția crește rapid în anumite zone ale lumii. Lista orașelor în care se află cei mai mulți milionari

Politicienii și milionarii, pe opulență și în lumea de dincolo! Cum arată cavourile faraonice cu lift și climatizare și cât a costa construcția

Aceștia vor să se simtă confortabil, așa că și-au făcut cavouri demne de cele ale unor faraoni. Tiberiu Urdăreanu, celebrul milionar, patronul UTI, a făcut senzație, după ce și-a făcut un cavou cu lift și climatizare, în valoare de 100.000 euro.

Construcția de lux este pe 4 etaje, cât un bloc, cu cartelă de acces și sistem de alarmă cu senzori de mișcare. La intrare este o ușă aurită cu un mesaj pe ea: „Așa trece gloria lumii”.

Cavoul se află la Cimitirul Bellu și este considerat cea mai tehnologizată construcție de până acum, fiind însă negat de Urdăreanu, care spune că multe sunt legende și că există doar un scripete pentru coborârea sicrielor.

De asemenea, nici Ion Țiriac nu a putut rămâne mai prejos, așa că a construit acum 150 de ani un cavou pentru care a plătit 170.000 de euro, doar pentru a avea somnul de veci lângă familiile Cantacuzino, Ghica sau Aslan.

cavou
cavou

Potrivit unor informații, Ion Țiriac ar intenționa să renoveze cavoul și să-l transforme într-unul cu 12 cripte subterane și șase supraterane. Mai mult, Ion Țiriac i-ar fi oferit un loc și prietenului său, Ilie Năstase, care a răspuns imediat.

„Suntem foarte puternici, și eu și Țiriac, nu ne ducem de tineri. M-a întrebat Țiriac dacă mi-am găsit un loc de veci. I-am spus că nu am așa ceva. Și-a cumpărat el o parcelă la Bellu, a vrut să mă invite și pe mine. I-am spus că vin, dar cu condiția să stau eu deasupra. Toată viața a fost el deasupra, acum ar fi momentul să facem schimb”, a răspuns Năstase.

În aceeași situație este și Adrian Videanu, care are casa imensă de la Snagov, iar mulți oameni i-au spus că are un mausoleu, de fapt, iar mai nou, intenționează să-și facă un palat la Bellu.

Mai mult, chiar și Gheorghe Bălășoiu, cel care avea cele mai mari pensii speciale din România, are un cavou de peste 100.000 euro în Pitești.

Alte articole: Cel mai cunoscut investitor crypto din România anticipează un preț colosal pentru Bitcoin. Se pregătește noua generație de milionari, crede Mihai Daniel