- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bogăția crește rapid în anumite zone ale lumii. Lista orașelor în care se află cei mai mulți milionari

22 Apr, 23:48 • Lupu Alexandra
Zece orașe din întreaga lume înregistrează cea mai rapidă creștere a numărului de milionari. Iată care este clasamentul.
Bogăția crește rapid în anumite zone ale lumii. Lista orașelor în care se află cei mai mulți milionari

În anumite zone ale țării, bogăția crește rapid. Așa cum arată informațiile relatate de stiripesurse.ro, zece orașe din întreaga lume înregistrează cea mai rapidă creștere a numărului de milionari. Clasamentul a fost publicat.

Clasamentul orașelor cu cei mai mulți milionari

Hangzhou din China este orașul din fruntea listei care cuprinde orașele în care numărul de milionari a crescut rapid, așa cum arată raportul realizat de compania de consultanță pentru migrația investițiilor Henley&Partners. Între 2012 și 2022, numărul persoanelor care dețin active de peste 1 milion de dolari a crescut cu 105%.

Austin, capitala statului Texas, ocupă locul doi. Populația milionarilor a crescut cu 102%, în intervalul analizat. Clasamentul continuă cu Shenzhen (China), acolo unde creșterea identificată este cu 98%. Florida ocupă poziția cu numărul 4 (90%), urmată de Scottsdale din Arizona (88%). Lista orașelor în care s-au înregistrat cei mai mulți milionari continuă cu Bengaluru, India (88%), Guangzhou, China (86%), Sharjah, Emiratele Arabe Unite (84%), Ho Chi Minh City, Vietnam (82%), iar în cele din urmă, Hyderabad, India (78%).

Numărul de milionari este în creștere
Numărul de milionari este în creștere

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Șase românce se află într-o relație cu milionari din toată lumea. Poveștile care au ajuns până în presa internațională

Pe de altă parte, în alte orașe din lume, numărul milionarilor a scăzut semnificativ în ultimul deceniu. De exemplu, Moscova, capitala Rusiei, a înregistrat cea mai mare scădere, de 44%, iar situația este similară și în Sankt Petersburg (38%).

Totuși, informația nu este surprinzătoare. Situația se explică prin consecințele care au apărut în urma războiului dintre Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, nu toate țările au înregistrat o micșorare a numărului de oameni bogați care poate fi explicată cu ușurință. Printre acestea se numără Johannesburg din Africa de Sud (-40%), Hong Kong (-27%) și Londra (-15%).

În clasamentul relatat pe parcursul anului trecut, Chicago, Illinois și Houston, Texas ocupau locul șapte, respectiv, opt. Acest lucru nu s-a întâmplat și acum. Declinul din Chicago este explicat de faptul că multe afaceri au părăsit orașul. De asemenea, numărul milionarilor din Huston este redus, în principal, din cauza scăderii prețului petrolului.

„Când am făcut [ultimul] set de statistici, în iunie 2022, [preţul] petrolului era de peste 120 USD, în timp ce acum este în jur de 80 USD. Rata de creştere a numărului acestora pe 10 ani în Houston este încă foarte sănătoasă, de +65%”, declară Andrew Amoils, director pentru cercetare la firma de informaţii despre averi New World Wealth.

Citește și: Necunoscuții milionari în crypto au disparut și nu mai „sparg” milioane de dolari, se plâng cluburile de fițe din Miami. „Au vrut să arate că nu aveau nicio limită”