- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Povestea româncei care a ajuns patroana unui magazin cu produse românești din Spania. Ana Maria a plecat în străinatate ca îngrijitoare

12 Jun, 19:45 • Toma Anca
Povestea româncei care a ajuns patroana unui magazin cu produse românești din Spania. Ana Maria Drăguțescu se numește femeia care a reușit să pună pe picioare o afacere care îi permite un asigură un confort financiar. La început, a plecat ca îngrijitoare în străinătate pentru a-și întreține fetița.
Povestea româncei care a ajuns patroana unui magazin cu produse românești din Spania. Ana Maria a plecat în străinatate ca îngrijitoare

Povestea româncei care a ajuns patroana unui magazin cu produse românești din Spania. Ana Maria abia împlinise 21 de ani, era deja mamă a unei fetițe și urma să lucreze timp de trei luni ca îngrijitoare într-o casă. Era pe vremea când încă nu eram în Uniunea Europeană și aproape că trebuia să te ascunzi pe stradă, nu m-am putut înregistra timp de câțiva ani, își amintește ea.

Citește și: Iată câți bani bagi în buzunar dacă pleci în Spania la cules de căpșuni. Scorurile sunt mult peste România

Povestea româncei care a ajuns patroana unui magazin

Primele sale locuri de muncă au fost în industria hotelieră și de catering, ca ospătăriță și bucătăreasă, dar cu trei copii i-a fost foarte greu. Am muncit mereu, nu am încasat în viața mea indemnizații de șomaj, niciodată. Nu l-am cerut niciodată și nici nu știu cum să fac acest lucru. Joi am plecat de la un loc de muncă, iar vineri eram la altul, cu criză și fără criză.

Îmi place să gătesc și este ceva ce mi s-a oferit în multe locuri, dar nu am putut din cauza orarului, pentru că am rămas singură cu copiii, spune românca.

Astfel, românca a decis să dea curs unei idei care îi trecuse prin minte cu ceva timp în urmă, când a sosit de la Madrid. Acolo sunt foarte multe supermarketuri care vând produse românești, dar când am venit în Cáceres mi s-a părut ciudat că nu există niciunul aici„.

În august 2019 a devenit liber-profesionistă, iar în noiembrie a deschis „Transilvania este tradiție”, un multi-shop cu jumătate din produse din Europa de Est și cealaltă jumătate din America Latină, explică ea. Astfel, este posibil să găsești lapte acru, murături, coaste afumate și alte articole din România, Polonia, Ucraina sau Bulgaria, dar și fasole din Nicaragua.

Locația inițială a magazinului a fost în Isabel de Moctezuma, dar localul a devenit un pic prea mic și s-a mutat pe Calle Catedrático Antonio Silva, unde a rămas. Nu mă pot plânge, de un an de zile nu am adus niciun ban de acasă, ceea ce este deja o realizare„, glumește ea, conform presei spaniole.