- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prima reacție oficială de la CFR: locomotiva lăsată nesupravegheată, furată de un român și luată la plimbare

11 May, 16:47 • Constantin Cristina
CFR face precizări, după ce un tânăr a furat o locomotivă și a plecat cu ea la plimbare din stația Medgidia. Iată prima reacție oficială a instituției.
Prima reacție oficială de la CFR: locomotiva lăsată nesupravegheată, furată de un român și luată la plimbare

CFR vine cu o primă reacție, după o peripeție a unui tânăr care a furat o locomotivă din stația Medgidia și a vrut să se plimbe cu ea, a relatat stiripesurse.ro.

Vezi și: CFR achiziționează 30 de noi trenuri cu bani de la BERD. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro

Prima reacție oficială de la CFR, după ce un tânăr a furat o locomotivă

Locomotiva de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia, fiind ultima stație de la capăt. Regula este ca după program, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a decuplat trenul și a garat-o pe linia 15, linie de manevră.

„Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată. În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului”, informează CFR.

CFR
CFR

Întâmplarea poate deveni sursa unei anchete penale desfășurate cu organele abilitate, ulterior după finalizarea anchetei, va fi necesare recuperarea de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate.

Persoana străină care a furat locomotiva era un tânăr e 18 ani, .care a mers cu ea 200 de metri, în Constanța. Incidentul s-a petrecut miercuri, la orele după-amiezii. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită și nici nu au fost înregistrate distrugeri. Dacă locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, situația se putea încheia dramatic. Tânărul a pătruns în cabina de conducere a locomotivei, a ridicat și conectat pantograful, iar apoi a plecat la plimbare. Ulterior, tânărul a fost reținut de Poliția TF Medgidia și a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru distrugere sau semnalizare falsă.

Vorbim de o locomotivă din seria 43, fabricată de Rade Konkar.

Alte articole: De noaptea minții! Un tânăr s-a urcat într-o locomotivă și a fugit cu ea, în Constanța