- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR achiziționează 30 de noi trenuri cu bani de la BERD. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro

27 Apr, 20:10 • Bumbeneci Diana
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare oferă 100 de milioane de euro pentru CFR. Compania va achiziționa cu acești bani 30 de noi trenuri.
CFR achiziționează 30 de noi trenuri cu bani de la BERD. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro

CFR Călători va achiziționa prin leasing operațional 30 de trenuri noi, finanțarea urmând să fie asigurată printr-un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Anunțul a fost făcut azi de directorul general al companiei Traian Preoteasa.

30 de trenuri CFR cu bani de la BERD

Investiția pentru cele 30 de rame este estimată la 100 de milioane de euro, trenurile urmând să fie cumpărate prin leasing operațional.

Mai poți citi: CFR Călători oferă o nouă facilitate la achiziţionarea de bilete online. Se aplică de la 1 martie 2023

CFR
CFR

„Ce putem să facem sau ce putem să facem…e clar că perioada trenurilor locomotivă și vagoane e depășită. ARF -ul este și organismul pentru achiziția de material rulant noi. CFR Călători nu poate aștepta licitațiile ARF-ului pentru trenuri InterRegio, Regio și ce mai are. Am contactat BERD, s-au depus documentațiile necesare și așteptăm finanțarea.

În cooperare cu BERD și cu unitățile mari producătoare vom achiziționa în jur de 30 de rame noi, BERD nu finanțează decât rame noi. Vom dota cu rame, acesta este viitorul transportului feroviar cu rame luate prin ARF cât și prin contribuție proprie. Anul trecut s-au semnat contractele de servicii publice pe 10 ani care ne dau acces la o finanțare mai bună, avem probleme cu bugetul, încheiem pe pierdere, dar cu garanția Statului cred că luăm 100 de milioane de Euro de la BERD”, a transmis Traian Preoteasa, directorul companiei.

Primele trenuri noi cumpărate după 20 de ani vor intra în circulație la sfârșitul anului. Sunt 37 de rame electrice de lung parcurs de la Alstom care vor circula pe cele mai solicitate linii din țară.

Vezi și: Un nou contract record semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță investiții de 3,1 milioane de euro prin PNRR

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult