- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De noaptea minții! Un tânăr s-a urcat într-o locomotivă și a fugit cu ea, în Constanța

10 May, 23:36 • Claudia Simion
Caz de noaptea minții în Constanța! Un tânăr s-a decis să încerce o experiență unică, însă fără a se gândi și la consecințe.
De noaptea minții! Un tânăr s-a urcat într-o locomotivă și a fugit cu ea, în Constanța

Tânărul în vârstă de 20 de ani s-a urcat într-o locomotivă care aparține companiei private Grup Feroviar Român (GFR) și a pus-o în mișcare în stația Medgidia.

Citește și Noi schimbări pentru călători! Biletele de tren, de stat sau privat, vor fi cumpărate de la un ghișeu unic. Șeful ARF: „Oamenii să înțeleagă că vor mai fi buguri, dar va funcționa”

Incidentul s-a petrecut miercuri, la orele după-amiezii. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită și nici nu au fost înregistrate distrugeri. Dacă locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, situația se putea încheia dramatic.

Tânărul a pătruns în cabina de conducere a locomotivei, a ridicat și conectat pantograful, iar apoi a plecat la plimbare. Ulterior, tânărul a fost reținut de Poliția TF Medgidia.

Vorbim de o locomotivă din seria 43, fabricată de Rade Konkar.

Cum a apărut Grup Feroviar Român (GFR) pe piața de transport feroviar de marfă

Grup Feroviar Român (GFR) este cea mai importantă companie feroviară de pe piața privată din România. Face parte din Grampet Group, cel mai mare holding feroviar privat din UE, care e format din 18 companii grupate pe mai multe domenii de activitate: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT.

Citește și CFR achiziționează 30 de noi trenuri cu bani de la BERD. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro

Grup Feroviar Român e o companie cu capital românesc 100% privat și și-a făcut loc pe piața de transport feroviar de marfă din România, fiind considerată printre cei mai importanți jucători. Are o experiență de peste 18 ani în domeniul transporturilor și și-a început activitatea ca operator de manevră în 2001. În 2002 și-a făcut debutul ca furnizor de transport feroviar, iar în 2006 a făcut primul transport internațional. Din 2010 operează prin toate frontierele de stat ale țării.