- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Restaurantul-minune din România! Aici, românii pot lua masa la prețul de doar 5 lei!

04 Nov, 15:03 • Fundeanu Madalina
Un restaurant din Iași le oferă oamenilor o ocazie de neratat. Aceștia pot mânca o masă, cheltuind doar 5 lei!
Restaurantul-minune din România! Aici, românii pot lua masa la prețul de doar 5 lei!

Un oraș din România vine în ajutorul oamenilor și le oferă o oportunitate cu adevărat unică. Ei pot să ia masa în acest restaurant cu doar cinci lei, iar în schimbul acestei sume primesc o porție consistentă de mâncare. Într-un moment critici din punct de vedere al prețurilor în România, acesta este un adevărat privilegiu, conform SpyNews.

Restaurantul unde poți mânca copios pentru doar 5 lei!

Prețurile au crescut alarmant în România în ultima vreme, mai ales în cazul alimentelor. Din acest motiv, prețul meselor de la restaurant a fost majorat semnificativ, iar românii trebuie să scoată din buzunar câțiva zeci de lei în cazul unui local mediu. Iată că mai există, totuși, vești bune. Un oraș din România vine cu o surpriză neașteptată pentru oameni, și anume mâncare mai ieftină.

De mulți ani, în Iași studenții și profesorii au ocaiza să se bucure de mâncare la câțiva lei. Acest lucru se întâmplă la cantina Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI), frecventată în fiecare zi de aproape 1.000 de persoane. Nu doar mâncarea delicioasă este cea care îi atrage, dar și prețurile foarte mici pe care le plătesc pentru ea.

Așadar, acesta este printre singurele locuri din România în care oamenii pot mânca o friptură cu doar cinci lei. De asemenea, prețul pe care trebuie să îl plătească pentru o ciorbă este de 4,7 lei, iar o porție de cotlet de porc costă doar 5,25 lei.

Restaurantul unde se mănâncă cu doar 5 lei!
Restaurantul unde se mănâncă cu doar 5 lei!

Te-ar putea interesa și: Sumele ireale pe care trebuie să le scoți din buzunar în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. Cât costă un burger și o porție de cartofi prăjiți

Un șnițel din piept de pui se vinde cu doar 5,85 lei, iar o porție de piure de cartofi costă 1,5 lei. Așdar, studenții și profesorii se pot bucura de două feluri de mâncare cu maxim 10 lei. În cantină lucrează atât adulți, cât mai ales tineri.

„La cantină pot lua masa în acelaşi timp 200 de studenţi care vin, pleacă, iar într-o zi de lucru, adică de la ora 12.00 la 19.30 vin aproximativ 700 de persoane, poate chiar mai mult. Există colaborare în bucătărie, altfel nu funcționează nimic.

Este agitație în sala de mese, sunt atâția studenți…în bucătărie fiecare știe ce are de făcut, altfel nici nu ai cum să faci față. De când sunt administrator nu am auzit niciodată să existe vreo problemă între angajați”, a declarat managerul cantinei, Anișoara Moroșanu, la Ziar de Iași.

Guvernul a extins lista alimentelor cu prețul plafonat

Guvernul a luat o decizie în favoarea românilor. Lista alimentelor cu prețul plafonat a fost extinsă. Acest lucru înseamnă că mai multe produse precum orez, ulei, lapte sau drojdie vor avea un preț mai mic.

Românii au ocazia să se bucure de sărbători de iarnă mai ieftine din acest punct de vedere, căci prețurile vor rămâne plafonate până în 31 ianuarie 2024, potrivit sursei citate.

Vezi și: Notă de plată colosală la un restaurant din Cluj. Doar bacșișul a fost 3.000 de lei