- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rezervările pentru Crăciun și Revelion au început. Iată unde preferă românii să plece pe timpul iernii

10 Jun, 09:51 • Constantin Cristina
Majoritatea românilor și-au pregătit concediile pe timpul verii, iar acum deja se gândesc la rezervările pentru Crăciun și Revelion. Care sunt cele mai căutate destinații.
Rezervările pentru Crăciun și Revelion au început. Iată unde preferă românii să plece pe timpul iernii

Nici nu a trecut vara, iar românii deja se gândesc să facă rezervări pentru Crăciun și Revelion. În luna iunie există deja programe deja sold-out pentru perioada sărbătorilor de iarnă, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Moșii de iarnă 2023. Ce nu ai voie să faci astăzi, pe 18 februarie, pentru a nu fi lovit de boală

Rezervările pentru Crăciun și Revelion au început. Iată unde preferă românii să plece pe timpul iernii

Un touroperator înregistrează o creștere de 40% a rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă comparativ de anul trecut.

DAL Travel organizează 33 de programe prin care românii se pot înscrie. Cum perioada de înscriere a început, unele programe deja sunt deja sold-out. Aceste programe au înregistrat o creștere semnificativă de 40%, comparativ cu anul trecut, deși până la sărbătorile de iarnă mai sunt 6 luni.

Prin intermediul programelor respective de Crăciun și Revelion, includ circuite prin Piețele de Crăciun în orașele europene, destinații exotice și îndepărtate, croaziere, orașe cosmopolite pline de lumină și viață, precum și insule exotice. Alături de destinații europene, sunt solicitate destinații din America Centrală și de Sud, din Extremul Orient, din Orientul Apropiat, de pe continentul african, din Australia, dar și croaziere, care constituie un produs turistic ce înregistrează o creștere mare a cererii.

rezervări pentru Crăciun și Revelion
rezervări pentru Crăciun și Revelion

Printre destinațiile de Revelion se numără Asia, Marea Caraibilor, Londra, Cambodgia, Costa Rica, Turcia, Iordania.

Mai mult, în această perioadă de vară, românii preferă să bată drumul până în țara vecină, Bulgaria, chiar dacă drumul este mai mult și refuză să rămână pe litoralul românesc. Motivul care îi face să plece sunt banii.

„Pentru că în România este foarte scump! Mă duc cu 1.200 de LEI, doi adulți, doi copii, patru zile all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăștia”, a mărturisit un turist.

Prețurile pentru aceste facilități depind în funcție de zona în care turiștii merg. De exemplu, la Burgas, umbrela va costa 1,20 leva (aproape 3 lei). În Sunny Beach, turistul plătește în jur de 10 leva (25 de lei). În Varna, pentru un șezlong cu umbrelă, plata totală va fi de 10 leva (fiecare facilitate va costa câte 5 leva). De asemenea, vor exista zone în care plata va ajunge la 15 leva (în jur de 38 de lei).

Alte articole: România va avea un nou Aquapark în 2023. Unde este situat noul parc de distracții