- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii au renunțat la Italia. Iată țara în care poți să ai salariul de 3000 de euro!

12 Oct, 15:52 • Cornel Ghimeșan
Românii care au lăsat în urmă „patria mamă” pentru un trai mai bun, alegeau în mod normal țări recu Spania sau Italia. Se pare că în ultima vreme preferințele s-au schmbat, iar acum Olanda este una dintre favorite.
Românii au renunțat la Italia. Iată țara în care poți să ai salariul de 3000 de euro!

În cautarea unor salarii mai mari, românii renunță ușor ușor la munca în Italia sau Spania. Preferințele s-au schimbat în ultimii ani, iar principalii factori care dictează opțiunile românilor sunt salariul, programul și eventualele ajutoare sociale. În ultima perioadă, favoritele românilor sunt vestul și nordul Europei, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Gheorghe Falcă acuză Olanda că încă se opune întrării României în Schengen! „A rămas singura din Europa! Poate reușim să o convingem!”

Olanda este una dintre țările pentru care tot mai mulți români optează, iar Alexandru Țonea este unul dintre acești români. Alexandru este lăcătuș și a ales Țara Lalelelor pentru că salariul este mai mare

Românii au renunțat la Italia. Iată țara în care poți să ai salariul de 3000 de euro!
Românii au renunțat la Italia. Iată țara în care poți să ai salariul de 3000 de euro!

Salariile din Italia prea mici pentru români

„În Italia se pornește de la 8 euro pe oră și se ajunge la 11-12, în condițiile în care ești un om bun, calificat. Aici un om bun, calificat ajunge undeva la 15-16 euro. Deci vorbim de o diferență de un 4-5 euro pe oră”, spune Alexandru Ţonea.

Şi Răzvan Gancea este un român care s-a orientat spre Olanda, după ce a lucrat în mai multe țări: Italia, Grecia și Spania.

„Acum lucrez în Olanda la ardei gras. E plătit bine, îmi place ce fac. Un lucru mai bănos un pic”, povestea Răzvan.

Companiile de recrutare din străinătate au înregistrat în ultima vreme o creştere de peste 20% a cererilor venite din partea românilor.

„Am observat o creștere a aplicațiilor pe care le avem. Suntem în căutarea sudorilor, lăcătușilor.  Salariul minim ar ajunge pe la 1.400 de euro după toate cheltuielile, chirie, cazare și maximul până în 2.800-3.000 de euro net”, spune Lucian Marchevici, consultant recrutări.

Potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare, în topul celor mai căutate țări în rândul românilor care vor o slujbă peste hotare se numără acum Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi Franța.

„Contextul economic destul de incert, criza economică despre care vorbeşte toată lumea, mărirea prețurilor, creșterea inflației, îi fac pe oameni să se gândească la faptul că ar putea să aibă venituri mai bune în altă țară”., explica Ana Călugăru, PR platformă de recrutare

În top 10 ţări vizate pentru angajare au intrat, pentru prima oară, şi Emiratele Arabe Unite.

Alte articole: Italia acordă mai multă atenție lucrătorilor casnici. Angajatorii care nu respectă badantele riscă amenzi de până la 1.500 de euro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult